Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2017-03-03, 18:52   #1
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 879
Sharp$: 3521
Standard

V75-statistik 4/3 Jens Sjöden


■ Tio V75:or har avgjorts i år.
■ Samtliga har visat minusomsättning.
■ Men nu blir det plus: Det är dags för årets första jackpot!

En anmärkningsvärd detalj är att ALLA omgångar backat. Alltså även de två som avgjorts på söndagar och startat 14:30. Under 2015-16 såg man ett tydligt mönster: Medan det kunde hacka för omgångar som startade 16:20 så gick 14:30-omgångarna (och andra med avvikande starttid) mot strömmen. Så sent som i december 2016 visade tre 16:20-omgångar alla minus medan de som startade 14:30 respektive 19:30 båda plussade.

Det mönstret har alltså brutits: 2017 visar även de med populära starttider minusomsättning (om än man inte ska överskatta vikten av endast två observationer).
Åtta 16:20 har tappat 3,7 miljoner i snitt, medan 14:30-omgångarna backat 2,2 miljoner.

Nytt söndagsspel
■ V64 Grand Slam omsatte 14,1 miljoner vid premiären 7 februari ifjol.
■ Vanliga V75 omsatte 30,2 miljoner nu i söndags.
■ Grand Slam 75 bör hamna däremellan.

Det finns ett antal omgångar med sport av extra stor dignitet och tradition som alltid gått inom V75.
Så motiverade ATG på travronden.se i tisdags att inte alla söndagar kommer att vara Grand Slam.

Ingen söndagsomgång har alltid gått som V75. Den första var, förstås, elitloppssöndagen och den fick V75-status först 2009. Sedan dröjde det till 2011 – Derbyt - innan nästa gång en söndag fick V75. Det här att, som förra veckan, göra ”lönehelgssöndagar” till V75:or är en ny tradition som första gången testades 2014 under Prix d’Amerique-söndagen.

Sidhänvisningarna i analysen avser Statistikbibeln V75.

V75-1: Klass II, voltstart, lång distans. Struken: 8
Obesegrade 2 Mack Dragan har i nuläget bara 1/3 av spelet på sig. Med sju raka segrar från debuten kunde man annars tro att han skulle bli omgångens största favorit. Det är alltid lurigt i Klass II, där hästarna inte mötts tidigare, men det är givet att gå på favoriten så länge han aldrig förlorar. En-eller-många.

V75-2: Stolopp, spårtrappa, medeldistans. Struken: 8
20 sådana här lopp har avgjorts. Sju gånger har favoriten segrat. Loppen förväntas generera skrällar, och så har det blivit också. Bland de 20 vinnarna finner man hästar rankade 5, 6, 8, 8, 11, 11, 13. Skrällfrekvensen lyder 35 procent, och det har varit rejäla skrällar: Alla sju har varit spelade inom 1-5 procent.
Följande spår har man lyckats vinna från: 1, 2, 2, 4, 4, 5, 5, 6, 6, 6, 7, 7, 8, 8, 8, 10, 11, 11, 12, 14. Tolv vinnare inom 4-8 gör 60 procent, och då har ändå tio sådana hästar varit strukna!

2 Kash Brodda kommer från fyra raka galopper, men Peter sa i Untersteiners att chansen till felfritt lopp denna gång överstiger 50/50. Det verkar spelarna också tro, då hon blir omgångens största favorit med 6/10 av spelet på sig.
Jag tar ändå till mig galopprisken samt lopptypens benägenhet att generera skrällar, och garderar här.

V75-3: Guld, autostart, kort distans
5 Royal Fighter har världens tur. För fjärde gången i rad har han lottats till Drömspåret 5 bakom bilen. Sedan den där elitloppssöndagen 2015 då han var så fantastiskt bra, har han gjort 22 starter och bara vunnit två, till ett sammanlagt vinnarodds om 3,20. Han är en utpräglad barfotahäst som presterar klassen sämre då han, som nu, går med skor. Man kan förstås aldrig räkna bort en häst med 5/1640a som dessutom är ett spetsbud, men inte är han den starkaste favoriten i V75-historien.

3 Art on Line hade jag avfärdat inför sverigecomebacken näst sist. Men som han gick bakom omöjlige Obi Wan! Senast var han ännu bättre, men mötte Nuncio. Nu är han förmodligen ytterligare bättre… Dessutom får han ses som spetsfavorit. Rätt distans och klenare motstånd + ännu bättre form och barfotagynnad. Spikidé!

V75-4: Jippolopp, ett tillägg, lång distans
20 lördagslopp har avgjorts inom ramen för V75. Mönstret är tydligt: Sex gånger har spetshästen på start hållit undan (som hårt betrodd), alla andra gånger har tilläggshästar vunnit. Dessa har rankats 2, 2, 2, 2, 4, 4, 5, 5, 6, 6, 7, 8, 8, 11. Trots dominans av tilläggsvinnare, har ingen av dem varit favorit.

Väger man in alla de lördagslopp som inte avgjorts på V75, utan ingått i den V4 som föregår V75-tävlingarna, framträder en annan bild. Det blir mycket jämnare mellan volterna, om än man fortfarande kan se en fördel för de på tillägg, samt framför allt att tilläggshästar är bättre spelobjekt. De på startvolten överspelas.
Skillnaden kan bero på…

1) Slump. 20 lopp på V75 är ett litet underlag.
2) Urval. De lopp som lagts in på V75 har hamnat där av en anledning. De kanske har varit särskilt högklassiga eller jämna.

Hursomhelst, under fredagen publicerade jag utförliga siffror kring lördagsloppen på min Twitter (@StatistikJens)!

15 Magic Happens galopperade senast, den där dagen då alla galopperade och som avslutades med att bara tre hästar (i Silver!) klarade att ta sig runt banan. Det ska man nog inte ta så hårt på. Bakspår på tillägg är gynnsamt, visar statistiken. Här är han bästa hästen och tippas.

V75-5: Silver, autostart, medeldistans
3 Zenit Brick får majoriteten av spelarnas pengar på sig. Det tror jag inte är riktigt, bara galopprisken ligger nog på 50/50. Han är ojämn i prestationerna och har ”bara” 22 i individuell segerprocent, fastän han oftast varit ute i enklare gäng än detta.

11 British Steel spikade jag senast, trots att han mötte Carabinieri. Nu när det är lättare så får han en ny chans! Visst kan det vara fel att spika en ”bästa hästen” mot en favorit med spetschans, men hästen är bara spelad till nio procent. Ett av omgångens bästa spelfynd.

V75-6: Klass I, autostart, kort distans
Nu kan jag fatta mig kort. Det här är uppenbart omgångens skrällopp nummer ett, och jag helgarderar! Det finns statistik om 1640a just på Kalmar på sidan 302 och jag lade också upp den på Twitter under fredagkvällen. Den loppspecifika statistiken finns på sidan 149.

V75-7: Brons, autostart, medeldistans
Sparlopp, sällan spiklopp.
Så inleds kapitlet om Bronsdivisionen på sidan 123. Det här är ett skolexempel: Fyra hästar sticker ut. Jag streckar dem allihop.

Mitt spel
■ Det blev bara en sjua under februari.
■ Det räckte för att gå med fint plus, men jag är inte alls nöjd.
■ Mars ska bli bättre!

På mitt Tillsammans-system i söndags hade jag till slut bara en spik. Jag ändrade mig i första, då den tänkta spiken värmde dåligt medan motbudet värmde bra. Det är sällan jag ändrar mig på grund av värmningar, men den här gången gick det bra. Origo Tilly, som lades till i sista stund, vann loppet.
Men sedan: Enda spiken, Lukas Zaz, galopperade. Mina spikar har haft en osannolikt hög galoppfrekvens under 2017. Den gången båda höll sig i skinnet, satt sjuan. Det tycker jag ska kunna hända igen snart – det är ju inte så att jag brukar spika osäkra hästar.

2 Mack Dragan
2, 6, 7, 9, 15, 4, 10
3 Art on Line
15 Magic Happens
11 British Steel
Alla
6, 10, 4, 9
168 kronor

På Tillsammans behöver jag förstås inte fyra spikar. Nu gäller det att behålla den som inte galopperar… har närmare ett dygns betänketid. Lycka till med spelbesluten!

PS. Boys Going In gör en Copiad och premiärvinner i GS75!

Källa: https://www.travronden.se/blogg/jens...bloggen-v75-74
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
MatsE (+5), Ganondorf (+5), Staketkusken (+10), Difsteve (+3), hammering (+4), qwerta (+5)
Migge är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-03-03, 19:54   #2
 
Staketkuskens avatar
 
Reg.datum: jul 2012
Inlägg: 1 341
Sharp$: 2995
Standard

Kungligt som vanligt Migge!

Skulle vara intressant om Jens siade i varför omsättningarna sjunker, inte bara utifrån teorin att en timme och 50 minuters skillnad i spelstopp påverkar så extremt mycket som han vill göra gällande. Jag tror absolut att omsättningstappet beror dels på mindre intresse efter en mjölkande strategi från ATG. Man snackar jackpot jämt och ständigt i sina egna sändningar och kör ibland 17 V75-omgångar i veckan – men ingen vinner någonsin mycket. Har väl inte hänt på flera år förutom Tillsammans?

Dels tror jag att gemene man har mindre kosing i plånkan eftersom saker och ting blivit dyrare.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
SO (+2), hammering (+2), bokis29 (+3)
Staketkusken är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-03-04, 03:37   #3
 
Reg.datum: jan 2011
Inlägg: 658
Sharp$: 5535
Standard

Den totala summan hästspelare har är ganska konstant, och ATGs och därmed Skarplöths stora misstag och förvånande nog har ytterst få lyckats identifiera det korrekt: ATG har inte lyckats införliva tillräckligt många nya spelare, samtidigt som de trofasta naturligtvis långsamt minskar.
Således kannabaliserar olika speltyper på varandra, och när V86 visat en 37% uppgång under 2017, så har V75 minskat med 14%, men totalomsättningen är endast svagt negativ. Således har även top7 osv endast förändrat spelmönster, men inte skapat några nya intressenter i tillräckligt stor omfattning.
Tillsammans har heller inte skapat några nya kunder, utan endast förändrat spelmönster.

V75gs kommer troligen öka söndagarnas omsättning från 8/10miljoner i snitt till runt 20-25miljoner i bästa fall, men likväl kommer dessa pengar påverka omsättningen i övrigt, förmodligen på V64 och lunchdubblar gissningsvis.

Det finns många års statistik som visar på att snittomsättningen per person i Sverige är oerhört konstant, och varierar med i någon procent per år, således tar man kunder från varandra, men kunderna i stort förändrar inte sina totala insatser.

Således har Skarplöth rätt, ATG måste bli bättre på turspel och lotterier om nya kunder ska lockas, ELLER ska travspel ge högre vinster, bli sexigare att spela på, och då har ATGs giv sistlidna fem åren varit fullständigt inkorrekt, där enklare och lägre utdelningar uppmuntrats för att alstra jackpots.

Samtidigt som ATGs satsningar på turspel varit av katastrofalt usel kvalite, där virtuella hästar internationellt varit en flopp i flera år innan ATG skulle försöka utveckla sitt eget program till dyra kostnader och floppade.
Där Boost visade sig betala 32% i vinståterbetalning, i särklass sämst av alla lotterier.
Där Top7 naturligtvis visade sig vara för svårt att förstå, och för krångligt, vilket ALLA som kan spel talade om INNAN spelet visade sin kapacitet, och floppade.

Sålunda: Generellt har inte spelandet ökat i Sverige mer än enstaka procent i de mätningar som LI påvisar, dock förändras spelbeteendet och framförallt nätbolagen har tagit omsättning från främst resturangcasino och bingo, men även lotterier.

ATG och Svenska Spel har klarat att svagt öka, eller behålla sin omsättning någorlunda, men när casinoboomen slog till så hotas man på allvar, därför sker nu spelregleringen. Det är naturligtvis ingen slump att staten inser att man kan inte förhindra nätbolagen, då är det bättre att införliva dom och beskatta dom.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Staketkusken (+5), SO (+2)
hatten1 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-03-04, 03:49   #4
 
Reg.datum: jan 2011
Inlägg: 658
Sharp$: 5535
Standard

Icke att förglömma är också de stora rejkbackbaserade utländska samarbetspartners som ökade med 20-30% per år under en följd av år, där samtliga naturligtvis grundades i nordiska travspelares plånböcker, och omsättningen totalt dopades grovt, enär rejkbackspelarna fick 30dagars kredit, betalade ca 4,5% i skatt mot Svenskarnas 30% i snitt och som lök på laxen, också tvättade pengar och fick de fonderade utomlands med ATGs och STs goda minne, allt för att bygga höga spelpooler och påvisa att de i styrelserna skötte sina åtaganden! Att detta inte avslöjades berodde samma orsaker som i övriga samhället, journalister utförde inte sitt arbete och granskade makthavare, samt makthavare blir av naturen korrupta, inte alltid medvetet, likväl i sak!

Den enda spelökning som de fakto skett sedan 2004 är i grund och botten helt och hållet genom utländsk omsättning, Svensk är likvärdig t o m sedan 1990talets riksV5 på onsdagarna, när Solvallas totalomsättning låg på över 35milj, ganska exakt vad banorna tillsammans omsatte på på v86express i snitt under 2016 varje onsdag.

Fortfarande utbetalas lägre prismedel 2016 än 2012, och även om pokalåret trots allt sker, så kommer prismedel endast tangera 2010 års prismedel i reella siffror, korrigerade till kostnader för hästhållningen.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Staketkusken (+5)
hatten1 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-03-04, 06:16   #5
 
Staketkuskens avatar
 
Reg.datum: jul 2012
Inlägg: 1 341
Sharp$: 2995
Standard

Strålande input, Hatten! Synd att det är ATG som styr sändningarna och att vi därför står utan kritiska, journalistiska, inslag om sporten såväl som spelet. Istället får vi varje vecka se nån tv-profil gråta i studion bara för att en skötare blivit rörd vid seger. Om man vänder på det, finns det någon skötare som blir orörd om kelgrisen till häst vinner? Nja.
Staketkusken är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-03-04, 09:48   #6
 
Reg.datum: jan 2013
Inlägg: 294
Sharp$: 128
Standard

Royal utan skor är bara bäst spets och slut..
chompipe är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td