|
LinkBack | Ämnesverktyg |
2014-10-14, 23:34 | #1 |
Vem vill gå på vardagstrav på Jägersro ?
Första start 18.20. Nu har man precis sett två fotbollsmatcher. klockan 22.45 kommer man tillbaka till datorn och sista loppet har inte körts klart ännu. 4,5 timme för en tävlingskväll från första till sista loppet en regnig tisdag. Vem vill gå dit ? Är det konstigt att Jägersro inte ens har fyrsiffriga besökssiffror samtidigt som det aldrig är under 10 000 på MFFs matcher i fotboll och nästan aldrig under 5000 på MIF Redhawks i lingonserien i hockey ? Det beror nog inte bara på att Jägersro som anläggning andas 70-80 tal medan Swedbank Stadion och Malmö Arena är supermoderna anläggningar. Travet som publiksport är stendött om det ska ta 4,5 timme från första till sista loppet en vardagskväll i oktober. Men de få som var där hade kanske gett sig hemåt långt innan sista loppet när det går så segt.
Fallfärdiga travanläggningar och tävlingskvällar med vardagstrav som börjar strax efter 18 och är slut strax innan 23 håller bara inte. Då kommer även de sista tappra åskådarna att stanna hemma och kolla travet vid datorn. Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Migge (+1) |
|
2014-10-14, 23:40 | #2 | |
Reg.datum: sep 2012
Inlägg: 7 558
Sharp$: 8326Fotboll, testet slutfört Stats: 57 - 143 - 0 ROI: 95.31% Vinstprocent: 28.50% |
Och det vet de ansvariga om, men restaurangerna vill ha öppet så länge som möjligt.
Det är svårt att intressera folk för något i 2 timmar, och att vara borta från 17-24 lockar ingen som ska upp och jobba dagen efter. Citat:
__________________
Om man gör som man alltid har gjort, då får man samma resultat som man alltid har fått! |
|
2014-10-14, 23:44 | #3 |
Och ändå gnäller ALLA på express.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Rickart (+22) |
|
2014-10-14, 23:50 | #4 |
Reg.datum: sep 2012
Inlägg: 7 558
Sharp$: 8326Fotboll, testet slutfört Stats: 57 - 143 - 0 ROI: 95.31% Vinstprocent: 28.50% |
Det tror jag inte alla gör, men upplevelsen på valla är inte bra.
Men jag tror inte många kommer tillbaka om express läggs ned. Det är andra orsaker som skapat vallas problem.
__________________
Om man gör som man alltid har gjort, då får man samma resultat som man alltid har fått! |
2014-10-15, 06:34 | #5 |
Kvällens sista lopp med någon spelmässig betydelse gick iväg 20:58, lopp 8 tillika DD-2, V64-6 och V4-4. De sista fem loppen är en precis lika usel affär för travsporten som vilket saxtrav som helst. (Solvallas hästägarförening ondgjorde sig ju så över sådana tävlingar).
En lösning för travet skulle kunna vara att köra två pass varje kväll. Ett tidigare och ett senare för att matcha in sig mot två olika grupper av människor som har 2 timmar över för att göra något. För restaurangerna måste det vara lockande med möjligheten att ha två besökare på en stol under en kväll.
__________________
Alternativet till utveckling är förr eller senare avveckling. |
|
2014-10-15, 11:18 | #6 |
Finns väl inget som säger att det måste finnas restaurang på travbanorna, varför inte satsa på en billigare verksamhet som t.ex. bar/pub/bistro...
Dom allra flesta vill ju hellre ha något gott att dricka istället för en 3-4 rätters meny. |
|
2014-10-15, 11:48 | #7 |
Hur jävla svårt ska det vara att lösa detta? Eftersom 95% av alla travspelare antingen gillar andra sporter eller att bara spela på andra sporter också, så måste travbanorna anpassa sig efter publiken och inte tro att publiken anpassar sig till travet. Tyvärr är det inavel och svågerpolitik som styr vilka som får jobb var och vad dessa ska göra.
1. Alla travbanor ser till att fixa sportbarer som visar svensk hockey, fotboll, champions league eller övrig liv-sport. Givetvis ska det gå att se flera olika sporter om det pågår samtidigt. 2. Sluta ta ockerpriser för öl i plastmugg, sänk priserna och låt folk få välja på fler varianter än bara Pripps. Jag vill ha god öl, i ett glas till ett pris som är rimligt. 3. Se till att det finns minst 1 som kan fräsa på en burgare i köket, så jävla usla menyer till sinnessjuka priser. Det ska vara kul att åka och äta middag på banan, och folk ska ha råd att ta med sig även familj i bland. 4. Fräscha upp övriga faciliteter, muggarna på valla är fan det vidrigaste jag sett någon gång. 5. Loppen måste gå att avgöras snabbare, på vardagar måste det gå att köra på max 3 timmar. Hårdare straff för alla tjuvstarter och skit som förlänger kvällarna för alla och gör loppen sämre pga att många djur ej tål omstarter. Oavsett vad dagens PR-ansvariga har i lön så har dom 100 ggr för mycket, sanslöst dåliga på att sälja sin produkt och ge alla som spelar en upplevelse. Hur i hela friden klarar dom sin egen vardag? |
|
2014-10-15, 12:08 | #8 |
Det var en travbanebesökare som twittrade igår om att en dagens rätt hade kostat 180 kr på Gävletravet. Vet inte vad de normala priserna för en dagens är i Gävle men i Malmö brukar det ligga på 70-80 kr.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Fulsprit (+5) |
|
2014-10-15, 15:50 | #9 |
fanns även husman för 90kr så den biten löste via via twitter..
|
|
2014-10-15, 16:43 | #10 | |
Citat:
Jag tycker priser är ett väldigt stort problem, under sommarhalvåret är jag en frekvent besökare på södra Sveriges banor och relativt ofta på restauranger. Det kostar löjligt mycket att äta ibland och så sitter det extremt få personer på borden runt omkring.. undrar varför? kan knappt minnas när jag såg en fullsatt travrestaurang senast. Men däremot tror jag inte priset är allt, tycker det marknadsförs extremt dåligt egentligen över hela Sverige och det är framförallt pga den svåger politik som du nämner. Den är ENORMT utbredd och tror jag är ett av de största hoten mot svensk travsport, har du fått din plats på banan så lämnar du den inte även fast du inte visar några resultat! |
||
2014-10-15, 17:28 | #11 |
Tittade för skojs skull i kvällens program och kollade vad Bergsåker har på matmenyn i restaurangen.
Till förrätt räkcoctail för 99 kr Varmrätt Wallenbergare för 215 kr, entrecote för 245 kr eller oxbringa för 169 kr efterrätt: Äppelkaka med vaniljsås för 79 kr Om man ska vara kritiskt: 1. Andas inte detta koncept typ stadshotellmeny på 70 talet ? 2. Om inte deras travrestaurang är en 5 stjärnig gourmetkrog så känns det rysligt dyrt med över 400 kr för en trerättersmeny utan dricka. Alternativet är väl en korv eller hamburgare utomhus. Det känns inte som att det är maten som lockar folk till Bergsåker i kväll så det finns nog mycket att göra på den biten om man vill locka dit publik med god mat till bra priser samtidigt som man kollar på trav. Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Migge (+1) |
|
2014-10-15, 18:26 | #12 |
Dessvärre är det så överlag i hela sverige har varit bara i sommar på travbanor mellan åby i söder till lycksele i norr och av nån knepig anledning så ska det alltid vara dyrt för medioker mat på travbanor. Är väldigt svårt att komma under 500ingen för käk och en öl vilket i sig kanske inte är så farligt men det är inte direkt nåt kanonkäk man får in.
Jag gillar iden med sportsbar, är rätt vanligt att vi samlas ett gäng, tar några bira en lördag och ser hockey/trav hemma hos någon. Varför inte köra liknande upplevelse på travbanan? |
|
2014-10-15, 18:49 | #13 |
ATG och ST vill inte att sporten kombineras med andra sporter, dom är alla fast i tänket från 90talet.
Det finns fantastiskt väl utarbetade upplägg som såväl Solvalla som Jägersro och Åby har erbjudits men det finns inga pengar överhuvudtaget att ta in KUNNIGT folk som VET hur man säljer event, och vilka priser som går att ta för det som säljs. Naturligtvis måste ATG/ST/SG börja samarbeta snarast med antingen Svenska Spel eller Unibet, för att erbjuda ett komplett spelutbud SAMT en helt annan meny på tävlingsbanorna. Krogarna på banorna måste drivas av banan, och samtliga intäkter räknas in, för krogen ska endast bära sina kostnader, eller till och med gå lillback, allt för att få folk till banan som därmed gör av med pengar på allt möjligt. Hursomhaver finns det mycket vassa kompletta koncept att presentera med totala kalkyler för samtliga kostnader och intäkter, men intresset är ljumt. |
|
2014-10-15, 21:14 | #14 |
Sportbarer fungerar om de ligger centralt, har öppet alla dagar i veckan och erbjuder bra möjligheter att tillsammans med andra se bra sport. Travbanor ligger inte centralt, de är inte öppna alla dagar i veckan och jag tror inte det är särskilt många som byter ut O'Learys i stan mot travbanan för att det är någon sorts trav där. Tyvärr.
Problemet idag är att i praktiken alla travbanor får subventionera sin restaurangverksamhet med pengar som borde användas till vettigare saker. Intäkterna räcker inte för en rimlig lokalhyra, uppvärmning och att hålla inventarierna i gott skick. Det är V75-dagen som kan rädda upp det hela. På flera ställen har man riktigt svårt att få någon arrendator som vill driva restaurangerna. Anbuden som kommer in kan närmast liknas vid skambud. Och om man ändå måste skjuta till pengar för att subventionera en allt mindre publikgrupps ätande av tämligen medioker och dyr mat kan man kanske lika gärna försöka använda de pengarna för att locka folk med riktigt billig mat. Duka upp en buffé för 49kr, typ texmex, grekiskt, BBQ eller liknande. Kanske erbjuda buffé plus två öl för 99kr. (Vill man ha fler öl kan de gott kosta mer, ohämmat supande skall inte subventioneras). Det här fungerar också till lunchtrav. Ordna bussresor från alla närliggande städer. Bussresa, lunchbuffé, inträde och program för 99kr. Restaurangerna står där, läktarna likaså. Spelkassor finns det gott om, och personal att fylla dem med också. Det som saknas är publik. Det finns ju en hel del möjligheter att den som hängt med på en sådan resa och fått sitt travintresse återaktiverat kan tänkas smita in hos spelombudet och lira en DD en annan dag också, eller köpa en andel till V75. Istället för de stora tårtkalasen när något ombud satt en storvinst, bjud in dem till närmaste travbanas restaurang kommande tävlingsdag. Låt dem fira tillsammans i rätt miljö. Bjud på en buffé, det kostar inte så mycket, dricka får man bekosta själv. Det finns mycket att göra för travbanorna. Under alla förhållanden är 4-5 timmar långa pass med stundtals medioker sport något som inte lockar folk till att lägga en större del av månadens nöjesbudget på en dyr trerätters i en travbanerestaurang.
__________________
Alternativet till utveckling är förr eller senare avveckling. |
|
2014-10-15, 21:23 | #15 | |
Reg.datum: sep 2012
Inlägg: 7 558
Sharp$: 8326Fotboll, testet slutfört Stats: 57 - 143 - 0 ROI: 95.31% Vinstprocent: 28.50% |
Senast jag var ute hade jag med mig en kille som byggde upp en firma från noll till 130 pers.
Han kollade in läget, och sedan frågade han om det inte finns några företagare i ledningen. Citat:
__________________
Om man gör som man alltid har gjort, då får man samma resultat som man alltid har fått! |
|
2014-10-15, 21:47 | #16 |
Mycket talande och inte helt oväntat!
__________________
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts. |
|
2014-10-15, 22:23 | #17 | |
Citat:
Du får heller aldrig göra det billigare att köpa två öl än vad det kostar att köpa dom separat eller t ex erbjuda en öl och en jägermeister billigare än vad det kostar att först gå till baren och köpa ölen och sen gå tillbaka och köpa jägermeistern. Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
alle (+1) |
||
2014-10-15, 23:01 | #18 |
99 kr för en räkcoctail på Bergsåker som bestod av ett salladsblad och några räkor.
|
|
2014-10-15, 23:27 | #19 |
Sotdöden har för längesen tagit över!. Finns tyvärr inget att göra åt saken så länge som vi har denna lagstiftning med monopol. (ej liberal!)
|
|
2014-10-16, 07:13 | #20 | |
Citat:
__________________
Alternativet till utveckling är förr eller senare avveckling. |
||
|