Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2014-08-20, 15:59   #1
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 878
Sharp$: 3530
Standard

V75-statistik 20/8 Jens Sjöden


Först några rader om de V75:or som hann avgöras medan jag var på semester!

2 aug på Rättvik var snackisen BBS Sugarlight’s stora favoritskap. Skulle han slå rekord? När alla V75-system lämnats in visade det sig att han fick 84.17% av allt spel på sig. Det räcker till en 6:e plats (av 1491) över de största favoritskapen sedan ATG började redovisa spelfördelningen i april 2011. Det är det största favoritskapet i år och det största någonsin i Silverdivisionen. Man kan som kontrast notera, att vinnarspelarna ”bara” lade 70% av sina insatser på honom.

9 aug på Dannero kom årets andra ”nolla”, bara sex omgångar efter den första. Dannero börjar profilera sig som en riktig skrällbana. Ifjol fick man inte arrangera någon V75:a, men väl V86. Inte heller då vann en enda favorit! Ifjol fick man 822 000 på sju rätt, i år bara 41 000. Ännu ett exempel på V86-spelets överlägsenhet som spelform. Man ska notera att det faktiskt går att få åtta rätt på V86, det finns alltså ca 90 möjligheter att få sju mot bara en enda på V75. Dessutom är radpriset häften så högt. Jag tog upp fenomenet efter den första nollan i år (12 juli) – 0-favoritrader betalar extremt, extremt dåligt i förhållande till svårighetsgrad på V75. 6 rätt på V86:an gav 60 000 kr, 6 rätt på V75:an gav 500…

Under Dannero-omgången hade Spelarna på förhand 28 miljoner rader att ta ställning till. 15 miljoner av dessa – de flesta alltså - var just 0A-rader. Dessa har tillsammans en chans om ca 4% (se t ex sidan 9). De inträffar normalt två gånger per år (under 2013-14 nu tre gånger av 105). Och så blir utdelningen alltså 41 000 kr…! Spelvärdet på 0A-rader är obefintligt. En favorit och en skräll betalar mycket bättre än två B-hästar (rank 2-4). Mer om spelstrategi finns på sidan 283. I korthet finns tre skäl att alltid kräva minst en A-häst om man spelar V75 med systemprogram:
- 0A-rader inträffar extremt sällan och trenden går mot alltmer sällan
- Besparingseffekten blir enorm, de allra flesta rader försvinner utan att vinstchansen påverkas mer än marginellt
- Om det ändå blir 0A, så blir utdelningen svag

Efter Commander Crowes överlägsna seger i Åby Stora i lördags, talades det mycket om hans ålder. Många verkade förvånade över, att ”gammal var äldst”. Han är elva år, men det är ofta då hästar presterar som bäst. Idag är han Sveriges överlägset bästa häst (om än tränad i Frankrike) och ser man på de som tidigare haft prissummor i närheten, som Gidde Palema och Torvald Palema, så har de också dominerat i tvåsiffrig ålder. Så brukar det vara. Vad som istället bör uppmärksammas, är Solvatos sällsynta låga ålder – 5 år – då han vann Olympiatravet tidigare i år. En yngre storloppsvinnare har inte synts till sedan Mack Lobell vann Elitloppet 1988…

Dagens omgång med Jubileumspokalen som huvudnummer gavs V75-status för fyra år sedan. Så här har resultaten sett ut:

2010* 5 favoriter 2 skrällar 5 000 kr (2) 62 miljoner
2011 1 favorit 2 skrällar JACKPOT (2) 44 miljoner
2012 2 favoriter 2 skrällar 534 000 kr (3) 37 miljoner
2013 2 favoriter 2 skrällar 136 000 kr (4) 40 miljoner

Längst till höger anges omsättningen och siffran inom parentes anger antalet spetssegrar.

Idag blir analysen lite kortfattad, men till på lördag är den tillbaks med full styrka igen!

V75-1: Jippolopp, autostart, medeldistans
Ahlsell Legends avgjordes för första gången ifjol, och då skrällde det (resultat sidan 229). Det kan nog skrälla igen. Man kan gissa att det skiljer rejält i kuskarnas prestationsförmåga för dagen, och att detta kommer att avgöra loppet.

V75-2: Treåringslopp, autostart, kort distans
Ovanliga förutsättningar för klassen, men med kort distans blir det ändå fullt anmält, fastän det är ett årgångslopp.

Här ser det ut som att 2 Explosive de Vie spetsar och släpper till favoriten 4 Volstead. Därmed är tvillingen klar. Och i 7% av loppen kommer faktiskt lucka från rygg ledaren, så den förre kan vara ett bra spelobjekt. Han har 1% av spelet på sig! Han har helt andra tider och helt andra pengar än favoriten. Och minns hur bra han var under identiska förutsättningar på Solvalla 25 maj.

V75-3: Stoeliten, autostart, medeldistans 12-hästarslopp
Många utländska kuskar i fältet borgar för att loppet kommer bli ”konstigt kört”. Det behövs för att man ska komma till från ett dåligt läge som 11. Eftersom 11 Ariel Boko är i absolut toppform, även är bästa hästen och det i övrigt ser gynnsamt ut, får hon tipset. Hon har två andraplatser på slutet, bakom två Bergh-kanoner - nu är det enklare.

Loppspecifik statistik finns på sidorna 201-202. Bakspåren visar faktiskt fin statistik.

V75-4: Guld, autostart, lång distans 10-hästarslopp
På sidan 160 står några rader om överspel på tidigare elitloppsvinnare. Angående Nahar har den blivit delvis sannspådd; sedan elitloppssegern ifjol har han vid fem tillfällen fallit som riktigt hård spelad (1.20-2.90). Och vid tre av fyra segrar i år har han spelats till 1.10…

I skrivande stund är 8 Nahar spelad till 76% och på sidan 40 kan man utläsa att favoriter i intervallet 71-80% är de allra mest överspelade. Favoriter överspelas generellt med en faktor 1.15 men här är faktorn snarare 1.3. Man får alltså dividera spelprocenten med 1.3 för att få fram den verkliga segerchansen. 76/1.3 = 58%.

I den loppspecifika statistiken på sidan 70 kan man se att alla favoriter som tidigare startat från spår 8 har förlorat och spåret visar totalt sämst resultat av alla.

I den individuella statistiken finner man att Nahar är sällsynt galopplysten för att vara en häst som tävlar i den yttersta eliten – galopp var fjärde gång, eller 5/20 nu på slutet

Trots alla minustecken, ska favoriten ses som den med bäst chans att vinna loppet. Den är befogad tipsetta, men ett uselt spelobjekt. Vinnarodds under 2.50 är inte spelvärda och han lär väl ge ungefär hälften…

V75-5: Stolopp hög klass, autostart, kort distans
4 Recation vann det här loppet ifjol och då var hon en skräll (resultat sidan 170). På sidan 173 finns den loppspecifika statistiken, och där finner man just att fjärdespåret är bäst totalt. Det lönar sig på vinnarspelet.

För ickefavoriter är spår 5 i vanlig ordning bäst. Bästa spåren 4-5 ihop med bästa hästen 1 Västerbo Collect bör utgöra ett starkt lås.

V75-6: Fyraåringslopp, autostart, medeldistans Här finns liksom i V75-5 ett trist favoritskap. Även 2 Charrua Forlan hamnar i det mest överspelade intervallet (71-80 spelprocent). Sådana hästar vinner visserligen oftare än de förlorar, men är ändå grymt dåliga spelobjekt. De gör också omgången svårspelad. Det mest rationella är egentligen att plocka bort båda, men då är också det mest troliga att man förlorar.

Det finns god statistik över sådana här lopp i den snart utgivna Solvallabibeln 2014. Där ser man att favoriterna infriar 5/10 från bra spår (3-5), men 3/10 annars. Favoritens andraspår hör alltså till minussidan. Allra bäst är femtespåret och det bästa spelobjekten i sådana här lopp är med marginal andrahandarna. Det här talar för att man bör prioritera 5 Dakota Chip på spelet. Många spikar kanske bara på DD och ”vågar inte” på V75.

V75-7: Femåringslopp, autostart, medeldistans. Struken: 12
Resultaten från tidigare års upplagor av Jubileumspokalen finns på sidan 216.

V75-Guiden har ett par starka argument för favoriten 2 Magic Tonight: Hästen har bra statistik barfota och bra statistik från spets. Å andra sidan är statistiken över aktuell distans mindre bra (2/9). Sedan anför man startspåret som en plusfaktor, men där har man inte statistiken med sig (sidan 66). Faktiskt har ingen lyckats vinna från andraspåret i ett snarlikt lopp. Och hur är det med stallformen? 1 seger på 29 starter sedan 11 augusti.

4 Support Justice är Norges bästa häst och förmodligen bäst i loppet. Näst sist fick han ge sig mot 7 BBS Sugarlight, men då hade den senare fått bestämma i spets. Som spårlottningen utföll, är det mest sannolika att SJ får revansch denna gång.

Spetshästen 2 och ”bästa hästen” 4 bör vara ett starkt avslutningslås.

Källa: http://www.storavinster.se/statistikanalys-v75-8447373
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
mr_stylez (+5)
Migge är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td