Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2014-06-25, 14:23   #1
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 875
Sharp$: 3609
Standard

V75-statistik 28/6 Jens Sjöden


Favoriter överspelas generellt, och de största favoriterna överspelas mest.

En i raden av påminnelser kom i lördags, då 5 Defi’s Victory i V75-2 slutligen hade 80% av spelet på sig. Det är en absurd notering, sedd i ljuset av att vi vet, att den nivån av segerchanser inte existerar. Statistik (sidan 40) visar, att de allra starkaste favoriterna kan nå upp i segerchanser om 57-59%. Mer blir det inte.

De starkaste favoriterna i år har spelats till 81%, 81% och så 80% nu i lördags. Samtliga har förlorat. På vinnarspelet motsvarar dessa spelandelar oddset 1.00. Man kan notera, att vinnarspelarna i lördags lagt 55% av sina insatser på Defi’s Victory. En betydligt mer nykter bedömning av chansen!

Tidigare år har det funnits ännu starkare favoritskap, 82-88% (tabell sidan 41). Dessa är emellertid så sällsynta, att det inte går att göra tillförlitlig statistik över dem. Kanske kommer det om något decennium gå att utläsa att sådana favoriter har en segerchans överstigande 6/10. Men hursomhelst så är dessa försumbart få. I normalfallet ligger maxchansen för en V75-häst i intervallet 57-59%. Det gäller då de som ligger nära 80% i spelfördelningen.

Det generella överspelet av favoriter på V75 ligger i intervallet 1.10-1.15. I schablonfallet kan man ta en favorits spelprocent och dividera med denna faktor för att få fram den verkliga segerchansen.

När de här jättefavoriterna förlorar, så vinner andrahandaren lika ofta som alla resterande tillsammans. Värt att lägga på minnet inför framtida jättefavoritskap.

I övrigt noteras, att Flemming Jensen visade att det går att vinna även från spår 12 – om man kör till ledningen. Att inte fler kuskar kör offensivt är en gåta. Att det finns kuskar som släpper ledning frivilligt är en större gåta. Hursomhelst kan man på sidan 32 se hur sällan det är som bakspårshästar körs till ledningen. Det var inte alldeles lätt att lista ut löpningsförloppet i V75-1 på förhand.

Bara två lopp vanns av favoriter – men fyra vanns från ledningen.

Nu är det dags för sommarfinalerna. Dessa turnerar runt mellan Sveriges travbanor, men en gemenskap egenskap har utkristalliserat sig: De brukar tillhöra årets allra mest lättlösta omgångar. För det mesta genereras en 5-rättsjackpot.

Analysen fattar sig kort denna gång på grund av semester, men är tillbaka med full styrka nästa vecka!

V75-1: Klass II, autostart, medeldistans
Klass II-finalen är normalt den mest öppna, men det finns en anledning till att ATG för sällsynthetens skull placerat loppet som V75-1: 5 Jeppas Maxi. Denne blir stor favorit av den klass jag tog upp i ingressen, och Spelarna ställs inför samma dilemma igen: Ska jag spika, fastän favoritskapet överskattas? Det är ju trots allt mer sannolikt att han vinner än att han förlorar…

Den loppspecifika statistiken hittar man på sidorna 151-152.

V75-2: Treåringsfinal, autostart, medeldistans
Här finns statistiken på uppslaget 208-209. Den är tillförlitlig och intressant. En detalj som sticker ut, är att favoriten infriar till 16% när den har det chanshämmande spår 2, som Spelare och tipsexperter tycker är så bra. Från andra spår är infriandet 54%!

Man ser också att favoriten vinner oftare i stoavdelningen (som det är fråga om här).

V75-3: Jippolopp, tillägg, lång distans
För sådana här lopp finns det inte mycket statistik att luta sig mot. Man kan följa resultaten från tidigare körda lopp på sidan 219. Det verkar som att hästarna på startvolten är rejält gynnade, men underlaget är ju i minsta laget.

Lite bättre underlag finns i statistiken från V86. Vad man främst slås av därifrån, är en hög andel favoritsegrar.

V75-4: Klass I, autostart, medeldistans
Sidorna 131-132. Normalt vinns 6/10 av lopp med de här förutsättningarna av rank 1-3, men när det är finaler ökar andelen till 7/10. Missa inte att det finns intressant specialstatistik kring just sådana här lopp på sidorna 32-33 och 135! Där kan man se sådant som plats- och tvillingchanser, spetschanser och galopprisker!

V75-5: Silver, autostart, medeldistans
Jag minns inte när Silver låg som V75-5 senast. Det innebär hursomhelst, att ATG tycker att det är omgångens öppnaste lopp och det som lämpar sig bäst som triolopp. Jämnt och små skillnader mellan bäst och sämst alltså. Tvärtemot hur Silver utvecklats på senare år, då man gått mot mer ojämna lopp.

Statistiken finns på sidorna 86-88. Bland annat ser man, att om favoritskapet blir av det svagare slaget, som ATG tror, så är grundchansen bara 18%.

Själv tycker jag inte att loppet ser så öppet ut, då 3 Dance Photo och 11 Food Money är lite bättre än de andra. Båda har haft lite otur i spårlottningen (sidan 86), men bäst ser det ut för den senare.

V75-6: Treåringsfinal, autostart, medeldistans
Liksom för V75-2 finns statistiken på uppslaget 208-209. Här finns en storfavorit från spår 1, och sådana överspelas generellt. Visst går det att ta ledningen från det spåret, men i verkligheten misslyckas ungefär 9 av 10 med detta – inte tvärtom, som tidningsexperterna verkar tro!

Nu är det ju lite annorlunda förutsättningar här, då man valt innerspåret med hästen. Det tyder på att man har en exceptionellt startsnabb häst, och då är spetschansen förstås bättre. Hittills har bara fem favoriter valt det knepiga innerspåret, av dessa har två lyckats.

V75-7: Brons, autostart, medeldistans
Liksom för V75-4 finns relevant specialstatistik på sidorna 32-33 och 135. Annars finns den loppspecifika statistiken på sidorna 111-112. Sidan 101 kan man snegla en del på då man ska avgöra favoritchansen.

Källa: http://www.storavinster.se/statistikanalys-v75-8447373
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Ardberg (+5)
Migge är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td