Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Stängt ämne
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2014-01-11, 09:14   #196
 
korpos avatar
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 1 147
Sharp$: 5770
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av tomtom2 Visa inlägg
Någon som har hört vad dom har sagt om banan nu på morgonen? Behövs det fäste bak?
Det lutar åt att det går att köra barfota, kanske runt om till och med.
korpo är inte uppkopplad   Ge poäng
Gammal 2014-01-11, 09:19   #197
 
Reg.datum: sep 2012
Inlägg: 3 204
Sharp$: 6036
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av capone Visa inlägg
SJälv tror jag Örbäckens börjar bli sliten ??
Vad tror ni
ingenting tyder på det. hon känns jättefin i jobben enligt clas
Om_sommaren är inte uppkopplad   Ge poäng
Gammal 2014-01-11, 09:20   #198
 
capones avatar
 
Reg.datum: feb 2012
Ort: Värmland
Inlägg: 2 394
Sharp$: 13296
Standard

banmästaren trodde på skor och broddbana, vräkt ner snö i stockholm
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
capone är inte uppkopplad   Ge poäng
Gammal 2014-01-11, 09:26   #199
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 2 540
Sharp$: 2301
Standard

BANFÖRHÅLLANDE
Solvalla
Minus tre och lätt snöfall (09.45).
- Snön är borta och vi tror att det kommer att fungera med barfotakörning i dag. Brodd i skorna lär inte behövas tror vi, säger Marcus Stjernström i Solvallas banpersonal.

Från Atg.se
alle är inte uppkopplad   Ge poäng
Gammal 2014-01-11, 09:28   #200
 
Reg.datum: sep 2012
Inlägg: 3 204
Sharp$: 6036
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av varulv Visa inlägg
Fyran har koll på grejerna! Blaskan ringer tidigt på fredag och ber om tips..något svårt att ge tankarna vid den tiden. Du har dock helt rätt i att Capello inte spikades.. Det enda som "stämde" med systemet och blaskan var Stirling Allstar.

Måste även kommentera Marre imorgon. Det viskas runt omkring att Marre stryks imorgon om banan kräver brodd, så håll koll! Lär isf bli en sen strykning. Man får inte stryka pgs det som skäl, så det kommer heta "sjuk men inget allvarligt".

När det kommer till start i Pda så tro inte för en sekund att DETTA lopp, om han stryks, spelar roll för den matchningen. Jag hade aldrig någonsin matchat min stjärna i sista loppet inför Pda med brodd, inte en chans i helvetet!

För övrigt blev min United Face 3:a i ett preparelopp nere i Cagnes sur mer idag, gjorde ett ruskigt bra lopp och jag är väldigt nöjd med intrycket! Nu matchas han för ett montelopp den 20:e på Vincennes. Rekommenderar er att spela honom i det loppet! Han kommer ha en helt strålande säsong i Frankrike i år!
Klart att loppet idag spelar roll för matchningen mot pda. Han har ju givetvis anmält för att han vill ha ett lopp i kroppen till innan pda. Det är världens tuffaste travlopp vi snackar om och gå ut med en månads frånvaro är nog inte optimalt va...
Om_sommaren är inte uppkopplad   Ge poäng
Gammal 2014-01-11, 09:31   #201
 
Viroids avatar
 
Reg.datum: jan 2012
Inlägg: 2 896
Sharp$: 16080
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Om_sommaren Visa inlägg
Klart att loppet idag spelar roll för matchningen mot pda. Han har ju givetvis anmält för att han vill ha ett lopp i kroppen till innan pda. Det är världens tuffaste travlopp vi snackar om och gå ut med en månads frånvaro är nog inte optimalt va...
Jag tror inte man vill tokköra heller, han brukar inte hålla för flera hårda lopp med kort intervall, så en köplats och en truddelutt till slut är nog vad man vill ha.
__________________
Alternativet till utveckling är förr eller senare avveckling.
Viroid är inte uppkopplad   Ge poäng
Gammal 2014-01-11, 09:32   #202
 
korpos avatar
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 1 147
Sharp$: 5770
Standard

Jens Sjöden Statistikanalys

V75-1: Silver, autostart, medeldistans
3 By Air har vunnit 8/8 = 100% då han gått i ledningen. Han har också vunnit 6/22 = 27% av starterna han hamnat i andra positioner – siffror som visar att han är en riktig klasshäst. Här är han med marginal bästa hästen och befogad favorit. Förmodligen körs han till ledningen och är oslagbar, annars är det rimlig chans ändå. Favoriten har bara en galopp de tio senaste starterna, men fyra galopper i de tio starterna innan det.

Senast var favoriten inte i närheten att spetsa, trots att han då vunnit spårlotten och startade från det spår som är enklast att spetsa från. Men då hade han en kusk som knappast är känd för att ladda hårt från början, så hästen blev hängande i tredjespår och fick backas sist. Känslan är att han spetsat med tränaren i sulkyn. Det har han nu, men å andra sidan ett mindre gynnsamt startspår (se sidorna 29 och 80).

4 Chapeau spetsvann på V75 näst sist. Det var från perfekta 5/1640a och med knapp marginal i ett dåligt lopp. Medeldistans provade han sju gånger under fjolåret utan att komma på plats en enda gång. Här är han det givna spetsbudet och då ska man inte dissa i en statistikanalys. Minns hur det gick nyligen, när 9 BBS Mandarino tog ledningen i ett lopp så uselt, att ingen kunde vinna. Då vann han naturligtvis. Det här loppet är förvisso bättre, men ledningen är en så viktig faktor att det kan bli en repris. Att hålla undan med en läpp på målfoto från ledningen imponerar inte på någon, men räknas ändå som en seger. ”Jag ser fram emot det här!” säger Stig H – den mest positiva chansvärderingen på mången god dag!
8 OU Glide var bra senast och för sju starter sedan. Hon gör dock sällan två bra lopp i rad och det var fyra år sedan hon senast tog två raka. U-tipset måste vara att hon svarar för en sämre prestation idag.



V75-2: Stolopp hög klass, autostart, medeldistans
Här kan man fatta sig kort. Mycket säkrare vinnare än 4 Örbäckens Cruella är här står inte att finna i travlopp. Given spik.



V75-3: Guld, autostart, medeldistans
Maharajah har varit favorit i alla sina 18 V75-starter och har infriat i 8 av dem, 44%. Ofta har det varit något som strulat. På slutet har det blivit något bättre, med infrianden 5 av de 10 senaste. Han spelas galet hårt, på ett sätt som inte motsvarar den verkliga chansen alls.

Förvånansvärt många spelare har svårt med distinktionen mellan ”Sveriges bästa häst” och ”Sveriges bästa vinstchans”. På grund av det förstnämnda spelar man som att det senare gäller. Idag har t ex Örbäckens Cruella i loppet innan, en avsevärt bättre segerchans – fastän hon naturligtvis inte är en avsevärt bättre häst. Maharajah har överlägsen maxkapacitet, men vi vet också att han ofta strular till det för sig.

Minns hur loppet såg ut näst sist för Maharajah. Då hade han också spår 8 bakom bilen och fick en blytung inledning. Han kunde ändå till slut köras till ledning och hålla undan med en längd mot motstånd av lunchkaraktär. Den här gången finns två motståndare i loppet; med en lika tung inledning är det inte säkert att han håller undan den här gången.

1 On Track Piraten har visat i de två senaste starterna att han är Sveriges bästa häst. Näst senast vann han just SM, i starten efter vann han enkelt en halvmiljon i ett lopp där Commander Crowe, Yarrah Boko och Caballion var favoriter.

Om någon ska ta ned Piraten från utvändig position så är det just Maharajah. Men det är heller ingen skam om favoriten misslyckas med uppgiften som ingen annan klarar av. Spelarna är snett ute med chansbedömningarna i det här loppet.

4 BWL Champion är bara spelad till 3%. Han är inte lika bra som de andra, men 1 On Track Piraten kan vara ringrostig och favoriten kan strula till det för sig. Detta kan man inte ha som u-tips, men å andra sidan är chansen större än tre procent. Han är den tredje och sista som kan vinna loppet; resten är utfyllnad. I statistiken på sidan 59 finner man att fjärdespåret är ganska överlägset.


V75-4: Klass II, autostart, medeldistans
Nybrink gör något så ovanligt i sin fredagskrönika, som att värdera sina spikars vinstchanser i procent. Efter alla år, är det annars märkligt att jag fortfarande i princip är ensam om att faktiskt försöka uttrycka hästars chanser i procent. Det finns en allergi mot det i tipsbranschen, där man hellre använder sig av vaga uttryck som ”fidus”, ”platschans” och ”given spik” än sätter konkreta siffror på chanserna.

Travronden har varje fredag ett uppslag, där man ställer den raka frågan ”Hur stor segerchans har vår favorit?” till sina tipsexperter. Det har man haft i åratal, men hittills inte fått ett enda riktigt svar! Inga siffror, i stället brukar svaren lyda som de gör den här veckan, i tur och ordning: ”Vettig vinstchans”, ”mycket bra spik”, ”toppchans”, ”inte på något sätt en toppchans”, ”viss segerchans”, ”väldigt bra chans” och ”hyggliga möjligheter”. Det lämnas upp till läsaren att översätta dessa omdömen till procenttal.

Hursomhelst, här spikar Nybrink 1 Star Advisor Joli med motiveringen att segerchansen är 1/4. Hästen förväntas hålla ledningen och väl där ligger chansen i intervallet 40-45% att han håller ända hem. Men eftersom det inte är hundraprocentig spetsgaranti, är chansen något lägre så här innan starten har gått. Nybrinks chansvärdering förefaller nykter, kanske till och med något i underkant (något som sannerligen inte kännetecknar tipsters annars). Hästen är en bra spik och ett gott spelobjekt, då han efter fredagen bara har 14% av insatserna på sig.

Loppspecifik statistik finns på sidan 143. Där finner man bland annat att innerspåret lyckas speciellt bra i just sådana här lopp. Favoritens andraspår är sådär, ett litet minus.

Chefen är på semester utomlands, och stallets hästar överpresterade väl inte direkt på V86:an i onsdags. Här hoppas jag det är en dålig favorit, efter en förmodat enkel inledning och lågt V75-värde efter tre lopp.


V75-5: Stolopp, tillägg, medeldistans
Det kan vara förrädiskt, men det här stoloppet förefaller mer ojämnt än det brukar vara, skrällrisken förefaller lägre. Det finns några stycken som helt enkelt är bättre än övriga, och dessa är så pass många att inte alla ska behöva galoppera bort sig samtidigt.

13 Absolut Newport (18%) har bakspår på tillägg, men på få hästar på start kan det lösa sig som för Prima Donna härförleden. Det blir mest som att ha spår 8 i ett vanligt, voltstartat lopp vilket inte är särskilt missgynnsamt alls (se sidan 34). Absolute Newport segrade mot mycket tuffare hästar senast, här är det självklart att hon vinner om hon slipper otur. Konstigt att hon inte är favorit.

11 Beebop Laday (19%) spetsvann ett billigt sprinterlopp senast och blir kanske lite överskattad på det. Helt annan uppgift nu med längre distans och tillägg. Men hon har haft tur i spårlotten med springspår, om kusken är offensiv lär det bli tidig ledning och då är hon givetvis värst emot tipsettan. Man ska minnas att i striden mellan ”spetshästen” och ”bästa hästen” så går den förstnämnde segrande ur striden med proportionerna 4:3.
Även här har Nurmos en favorit, som Spelare måste man nästan hoppas på en dålig dag för det stallet. Han har ju favoriterna i de lopp, som det faktiskt kan hända något i. Skulle stallet ha en toppdag, kommer sju rätt bara att ge några hundralappar.

I den loppspecifika statistiken på sidan 180 kan man bland annat läsa: ”Spåren 2, 4 och 5 brukar kallas för ”snäva” spår. Det verkar vara svårare att infria favoritskap från sådana: På start har 5 av 31 lyckats – 16%. Snittet för resterande favoriter är 61/167 = 37%. De snäva spåren förefaller att åtminstone halvera infriandechansen.”
Längre ned på samma sida ser man också att det är enklare för Spelarna i lopp som detta, där ”vanliga” kuskar kör. Skrällar i stoloppen har på senare år mest kommit med lärlingar i sulkysarna.


V75-6: Brons, autostart, kort distans
9 Real Showman har lottats till just spår 9 i kort-auto-lopp inte mindre än fyra gånger de senaste 18 månaderna. Placeringarna har blivit 5-2-2-0.

Niondespåret är det sämsta i sådana här lopp. Svaga siffror över hela linjen – se den detaljerade och utförliga statistiken på sidan 27. Mycket intressant! Ifjol avgjordes 39 stycken 1640a-lopp på V75, bara två vanns från spår 9. Båda var favoriter, varav en delad seger. Oddsen var 1.82 och 2.65. Niondespåret är inte bara sämst, det är också det mest överspelade.

Det kan lösa sig bra för favoriten, men mycket mer troligt gör det det inte. Den loppspecifika statistiken på uppslaget 98-99 berättar att man återfinner vinnaren på något av toppspåren 2, 4 eller 5.

Mest betrodd av dessa är 2 Donttellmeanymore (21%). Det är inte för att han skulle vara bästa hästen. Snarare är det tvärtom; han är klart minst meriterad av hästarna här med 474’ på kontot. Men man räknar med att han ska ta ledningen. Dock: Han har ”bara” vunnit 5/8 från spets, han har alltså vikit sig tre gånger i ledningen mot mycket enklare motstånd än detta. Dessutom tävlar han sämre på bortaplan. Det är svårt att tro på honom, trots spår och spetschans.

4 Utility Bus (9%) har gjort lika många starter som 2 men sprungit in avsevärt mer pengar. Det är en bättre häst helt enkelt. Hemmaplan, stall i uppåtform och så tränaren själv i sulkyn: En indikation om förhöjd segerchans. Här måste han få tipset – före den allra mest spårgynnade, 5 Peaberry (17%), som verkligen har dokumenterad toppform. Egentligen borde de dela på tipsettan (spela tvilling!).

7 Disney Tooma (9%) var senast galet stor favorit mot likadant motstånd, nu blir han helt bortglömd på grund av tråkigt läge. Den här rensar lite, så här kan Nurmos få ta revansch från favoritfallen i de två senaste loppen! Det låter anmärkningsvärt positivt på stallets hemsida: ”Känns riktigt, riktigt fin i träningen och han har absolut toppform. Det är frågan om hästen har varit så här fin tidigare… Trots det dåliga läget tycker jag att han är stallets bästa chans på V75. Jag har mycket bra feeling för honom här.” Då ska man alltså minnas att man har hästar i andra lopp streckade på 24% och 33%.


V75-7: Klass I, autostart, lång distans
2640a och lite annan spårstatistik än man är van vid. Det avgörs bara åtta sådana här lopp per år på V75 så Spelarna hinner aldrig lära sig riktigt. Efter tjugo år finns ändå drygt 160 lopp i statistiken (sid 32-33!) och man börjar kunna se vissa mönster.

Spår 1 och 9 är bra. Det tror Spelarna gäller över alla distanser, men över kortare distanser är dessa minusfaktorer. Ju längre distansen är, desto viktigare är det dock med invändiga löpningsförlopp – vilket man i regel får från just dessa lägen.

9 Corleone Boko (7%) gav sig från ledningen senast, men det var två riktiga kanoner för klassen som var före i mål. Här har han fina förutsättningar och man är positiv från stallet. Loppets intressanta.

2 Asterix Hornline (23%) har provat V75 tre gånger. Alla gånger oplacerad efter galopp. Här är han loppets fattigaste häst och har lottats till minus-spår. Här lär det bli löpning i andraspår loppet igenom, vilket är tungt över aktuell distans. Omgångens sämsta favoritchans.

6 Mercury Broline (21%) var ruggigt bra senast så man kan förstå att han blir hårt betrodd. Han är dock ganska trög ut och då är spåret ute på vingen riktigt missgynnsamt. Sannolikheten att han blir hängande och backas sist är så stor att det måste vara u-tipset. Sedan kan han spurta rykande som senast, utan att det räcker till mer än en tredjeplats för det.

Loppspecifik statistik finns på sidan 126. Där ser man bland annat att skrällrisken är liten; nästan alla vinnare rankas 1-4.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
alle (+5), overpace (+5), mijo14 (+10), Pilkast (+5), hcr658 (+5), Ponken (+5)
korpo är inte uppkopplad   Ge poäng
Gammal 2014-01-11, 09:37   #203
 
Reg.datum: sep 2012
Inlägg: 3 204
Sharp$: 6036
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Viroid Visa inlägg
Jag tror inte man vill tokköra heller, han brukar inte hålla för flera hårda lopp med kort intervall, så en köplats och en truddelutt till slut är nog vad man vill ha.
Alla kommer lägga sig på rygg här och de flesta dyker nog ner på innerspår för att bereda väg för kejsaren. Örjan kör till spets när han vill. Men visst skulle det bli brodd bak så finns det ?
Om_sommaren är inte uppkopplad   Ge poäng
Gammal 2014-01-11, 09:39   #204
 
korpos avatar
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 1 147
Sharp$: 5770
Standard

Niklas Robertsson ‏
Strålande banjobb av skötarna, inga problem valfri balans om inte mer nederbörd
korpo är inte uppkopplad   Ge poäng
Gammal 2014-01-11, 09:49   #205
 
Reg.datum: feb 2013
Ort: Göteborg
Inlägg: 168
Sharp$: 2202
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av varulv Visa inlägg
Fyran har koll på grejerna! Blaskan ringer tidigt på fredag och ber om tips..något svårt att ge tankarna vid den tiden. Du har dock helt rätt i att Capello inte spikades.. Det enda som "stämde" med systemet och blaskan var Stirling Allstar.

Måste även kommentera Marre imorgon. Det viskas runt omkring att Marre stryks imorgon om banan kräver brodd, så håll koll! Lär isf bli en sen strykning. Man får inte stryka pgs det som skäl, så det kommer heta "sjuk men inget allvarligt".

När det kommer till start i Pda så tro inte för en sekund att DETTA lopp, om han stryks, spelar roll för den matchningen. Jag hade aldrig någonsin matchat min stjärna i sista loppet inför Pda med brodd, inte en chans i helvetet!

För övrigt blev min United Face 3:a i ett preparelopp nere i Cagnes sur mer idag, gjorde ett ruskigt bra lopp och jag är väldigt nöjd med intrycket! Nu matchas han för ett montelopp den 20:e på Vincennes. Rekommenderar er att spela honom i det loppet! Han kommer ha en helt strålande säsong i Frankrike i år!

Grattis till tredje platsen...

zamora_79 är inte uppkopplad   Ge poäng
Gammal 2014-01-11, 10:02   #206
 
Reg.datum: sep 2013
Inlägg: 9 089
Sharp$: 21445
Standard

Här kommer mitt första inlägg. Bor 4 km från Valla.
Nu är det minus 3,5 grader. Ha fallit 4 cm snö på morgonen.
Det kräver sannolikt grepp i bakskorna. Kan nog köra barfota fram.
Det bör fungera på både Maharadja och Örbäckens.
Krångla inte till det idag. Spela bara för 7 rätt.
mackpeter är inte uppkopplad   Ge poäng
Gammal 2014-01-11, 10:13   #207
 
Reg.datum: nov 2012
Inlägg: 136
Sharp$: 784
Standard

Registrerat spel

Datum: Lördag 2014-01-11
Bana: Solvalla
Spelform: V75 y, omg. 2

Avd Ordinarie hästar
1 2, 3, 4, 8
2 1, 2, 4, 5, 7, 9, 10, 11
3 1, 4, 8
4 1 Star Advisor Joli
5 4, 13
6 4 Utility Bus
7 6 Mercury Broline
barkman är inte uppkopplad   Ge poäng
Gammal 2014-01-11, 10:18   #208
 
Sprites avatar
 
Reg.datum: aug 2011
Ort: Umeå
Inlägg: 2 091
Sharp$: 8362
Standard

12 Maranello i V75-7 känns oerhört intressant som chansspik trots läget. Värmde riktigt bra senast och tog bara stryk av klasshästarna Julio De Luxe och Bear Dancer samt ledaren Corleone Boko.
Idag körs han äntligen inte av Thomas Franck utan utav en av mina favoriter Johnny Takter, för första gången!

Statistiken talar även för Maranello då skrällrisken är oerhört liten i dessa lopp enligt Jens Sjödén så rank 1-4 borde ha stor chans att vinna. Maranello är rankad 4 och är van att gå med skor så hård bana är inget minus om det skulle krävas skor idag.

Senast var det V75-final så lättare motstånd idag, men istället svårare spår. 8% tycker jag är på tok för lågt när det är minus på samtliga rankade 1-3.

2 Asterix Hornline har ett dåligt spår statistiskt, underlag 160 lopp. Han har galopperat i 3 av 3 V75-lopp och tjänat minst pengar i hela fältet. 8 hästar i loppet har tjänat 318-391k medans Asterix Hornline har tjänat endast 220k.

6 Mercury Broline är trög ut och med en defensiv kusk lär han backas bak. Örjan har bara vunnit 1 av 14 starter tillsammans med denne häst.

11 Trailing Edge är enligt mig det största motbudet med Bergh i sulkyn men hästen har aldrig räckt i dessa lopp. Han har 0-0-1 på 8 stycken V75-starter.

Minuset för Maranello är bakspåret. Han har haft bakspår i 9 av 20 starter och raden är 1-4-0 på dessa 9 starter. I långloppen har han dock skött sig bättre med samma rad 1-4-0 men på bara 7 lopp.

Om inte annat är det ett fantastiskt tvillingvirke!
__________________
Välj ett jobb du älskar och du kommer aldrig att behöva arbeta en dag i hela ditt liv
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
alle (+5)
Sprite är inte uppkopplad   Ge poäng
Gammal 2014-01-11, 10:21   #209
 
korpos avatar
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 1 147
Sharp$: 5770
Standard

Enligt välinformerade källor skall Maharajaah vara med idag!
korpo är inte uppkopplad   Ge poäng
Gammal 2014-01-11, 10:28   #210
 
Reg.datum: feb 2013
Ort: Göteborg
Inlägg: 168
Sharp$: 2202
Standard

LÄTT BARFOTA RUNT OM IDAG! är vad jag fick höra nu...
zamora_79 är inte uppkopplad   Ge poäng
Stängt ämne



td