Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2010-06-11, 23:00   #16
 
Reg.datum: apr 2010
Inlägg: 21
Sharp$: 18
Standard

Jag är ganska säker på att de rödgröna får makten framförallt pga miljöpartiet (INTE pga Mona Sahlin). Det är ju fortfarande inne att rösta grönt och MP går säkerligen mot ett rekordval. Alliansen tappar tyvärr en hel del röster på deras mycket luddiga och otydliga miljöpolitik. Men till slut blir det så, Miljöpartiet och den globala ekonomiska krisen blir alliansens fall. Folk förstår inte att Sverige klarat den ekonomiska krisen bättre än flertalet länder i världen pga de stora skattesänkningarna på inkomst som skett under alliansens tid. Detta har stimulerat vår ekonomi kraftigt under en väldigt, väldigt svår tid.

Det känns jäkligt sjukt att vänstervridna Miljöpartiet tagit patent på miljöpolitiken, hur f-n kunde det bli så?

Man får ändå säga att alliansen gjort det väldigt, väldigt bra. Trots att de regerat under den allvarligaste världsekonomiska krisen sedan andra världskriget (!) så är valet relativt öppet. Reinfeldt och Borg har nått en enorm respekt, även internationellt, Bildt tycker jag varit klart tveksam. Bildt är inte tillräckligt diplomatisk för att vara utrikes minister, han har på äldre dagar blivit en riktig glappkäft som retar upp andra nationer.

Sedan kan man väl inte annat än att beundra alla oerhört generösa martyrer som finns i detta land? De är beredda att dra in på semester resor och att minska familjekassan bara för att de rödgröna ska få höja skatterna igen (både skatter på inkomst och diverse energi skatter). Väldigt många i Sverige vill tyvärr känna tryggheten av rejäla bidrag och en stark stat.

Jag är helt klart beredd att satsa stora pengar på att de rödgröna vinner men samtidigt om de förlorar så dansar jag mer än gärna på Sergels Torg. När det gäller betting ska man aldrig blanda in känslor.

Mona Sahlin som statsminister, det är en mardröm som kommer besannas. :-( Oerhört pinsamt för Sverige.

Framtiden ser dock ljus ut. Akademiker och högutbildade röstar oftast borgerligt och tendensen är ju att fler och fler tar Universitets examen. Även företagande och entreprenörs skap går sakta men säkert upp. Företagare ser tydligare än de allra flesta hur högt skattetrycket egentligen är i Sverige. Företagare förespråkar oftast en ekonomisk politik som är avsevärt offensivare än vad alliansen står för.

Senast redigerad av makatech den 2010-06-11 klockan 23:15.
makatech är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2010-06-12, 20:25   #17
 
Rilles avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Örebro län
Inlägg: 207
Sharp$: 436


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Om folk ska rösta bort borgarna pga den ekonomiska krisen, kanske dom borde rösta på några som inte förespråkar marknadsekonomin. Det håller inte att säga att folk kommer rösta rödgrönt pga den dåliga ekonomin eftersom situationen till och med lika gärna kan vara till borgarnas fördel, vilket flera förtroende-mätningar visat.

Jag tror valet blir stenhårt, men allt ligger i sossarnas händer oavsätt ekonomisk-trend. Det hänger snarare på deras framtoning, vilka frågor de får upp på dagordningen och retoriken.
Rille är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2010-06-15, 08:53   #18
AWESOME
 
iCashs avatar
 
Reg.datum: dec 2009
Ort: London
Inlägg: 1 874
Sharp$: 1591
Standard

känns just nu som att det är rätt så jämt..
__________________
"If Vegas where to make a shit load of money on this game, what would have to happen?"
"Betting is a marathon, not a sprint!"
"Statistics are like bikinis. What they reveal is suggestive, but what they conceal is vital"
iCash är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2010-06-15, 10:59   #19
 
kingscanias avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Norr om Skåne = Norrland
Inlägg: 1 416
Sharp$: 56


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

makatech - "Jag är helt klart beredd att satsa stora pengar på att de rödgröna vinner men samtidigt om de förlorar så dansar jag mer än gärna på Sergels Torg. När det gäller betting ska man aldrig blanda in känslor"

Hela din utläggningen är ju bara känslor. Ska du betta får du försöka se bortom dina egna ögon, och försöka sätta dig in i hur de olika "grupperna" i samhället tänker, oavsett vad du tycker om Mona Sahlin, "vänstervridna miljöpartiet" osv....

Ditt långa inlägg passar bättre in i ett politiskt forum än vad gäller analys över valet ur betting synpunkt....

Nåväl lite tankar jag har angående att spela på valet:

Att Sverige klarat krisen bättre än "många andra", vilka nu många andra är, borde det då inte gynna de Borgerliga? Detta kommer de borgerliga köra rätt hårt med tror jag i valrörelsen, dessutom är jag övertygad om att de kommer att komma med fler vallöften när vi närmar oss valdagen mera. De rödgrönas sista budget är inte heller lagd, något man också måste ha i åtanke innan man lägger sitt spel....

En sak som man måste ta åt sig om man ska tippa på valet är att det i år är REKORDMÅNGA förstagångsväljare, och bland de yngre brukar normalt sett vänsterpartierna ha ett visst övertag, miljöpartiet fick i en undersökning precis nästan 20% av förstagångsväljarnas röster.

Sen får man också tänka på Kd, de ligger VÄLDIGT nära spärren för att åka ur riksdagen, åker de ur ser det snudd på omöjligt ut för de övriga allians partierna att kunna bilda en majoritet.

Dessutom har den stora gruppen av äldre visat ett öppet missnöje mot alliansens skattesänkningar för de arbetande, men inte för pensionärer, bland annat PRO har ofta uttalat sitt missnöje mot detta!

Till alliansens fördel ska dock sägas att hushållen som med arbetsinkomst, vilken är en väldigt stor del, nu börjar få det bättre i sin ekonomi.
__________________
Citat:

Citat:
Sätt in pengar på Plusgiro 52 90 49 - 9 eller Bankgiro 5223 - 9159 märk talongen "Shaking Generation - Björn Hellkvist".
Citat:
Give Sharp$, not "Tack"!
kingscania är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2010-06-16, 00:30   #20
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 172
Sharp$: 32
Standard

Vi får se om S pressar med det som många anser är en flopp när det gäller försäljningen av apoteken bland annat och arbetscoacherna.

V och MP kan ju fortfarande fiska lite röster med deras motstånd till Euron som idag har ett stöd av endast var tredje svensk. Men V lär ju bara ta röster från S, möjligen från någon F!:are.

Känns osäkert. Statistiken från tidigare år pekar på att det går 8 av 10 fall till fördel för oppositionen precis innan och under semestern för att sedan stabilisera sig under valdagen.


Alliansen har dock flera ess i rockärmen och kan locka med större populistiska sänkningar som självklart den vanliga befolkningen ser som utan konsekvenser mer än konsekvenser för dem själva (och då oftast kortsiktigt positiva). Att S gjort det samma på sistone verkar inte intressera folk lika mycket då man kanske tror att det är rent valfjäsk.


S egna väljare har också en misstro mot S som tidigare skribent skriver. Ett klavertramp av Reinfeldt kan balansera detta medan ett klavertramp av Mona eller ens Ohly kan sätta in en riktigt djup spik i vänsterns kista.
__________________
Att tala är silver, att tiga(och lyssna!) är guld.
Att samtala är platina.
Kors i taket är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2010-07-08, 09:22   #21
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 172
Sharp$: 32
Standard

Ni har ett surebet på S V MP @ BWIN 2.4 och Paf på Alliansen @ 1.95 om ni vill.
__________________
Att tala är silver, att tiga(och lyssna!) är guld.
Att samtala är platina.
Kors i taket är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2010-07-08, 09:33   #22
 
AndreasB1897s avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Blekinge
Inlägg: 1 792
Sharp$: 3881
Standard

Visst känns det som att alliansen har ett litet litet övertag nu?
AndreasB1897 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2010-07-08, 09:40   #23
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 536
Sharp$: 1780


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Jag älskar Bodströms radioreklam med studentsången i bakgrunden! Makes a lot of sence då sossarna kommer anstifta en extra arbetsgivaravgift för personer under 25 år!
Tror ungdomsarbetslösheten kommer må ruktigt bra av det
Bobbobula är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2010-07-08, 09:58   #24
Banned
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 1 975
Sharp$: 2021

Allsvenskan 2012
Stats: 2 - 1 - 0
ROI: 146.67%
Vinstprocent: 66.67%

Standard

Man kanske ska vänta till efter valet med att skjuta Mona, så dom inte får massa sympatiröster.
Lemasive är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2010-07-08, 10:31   #25
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 172
Sharp$: 32
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Bobbobula Visa inlägg
Jag älskar Bodströms radioreklam med studentsången i bakgrunden! Makes a lot of sence då sossarna kommer anstifta en extra arbetsgivaravgift för personer under 25 år!
Tror ungdomsarbetslösheten kommer må ruktigt bra av det
Källa? Sossarna vill enligt vad jag förstått helt slopa arbetsgivaravgiften för ungdomar vilket jag personligen anser är idiotiskt då det kommer att skada statsfinanserna och diskriminera emot äldre. Men aja, valfjäska för ungdomar är dagens grej. När sen medelålders män hamnar i skiten kommer man att fjäska för dem och göra det lite svårare för ungdomar... dagens jävla flip-flop politik.



Alliansen har troligtvis ett relativt litet övertag då Miljöpartiet likt SD och PP får allra störst stöd från ungdomar och detta redovisas sämre i opinionsmätningarna. Generellt sätt skulle jag säga att värdet i oddset ligger på vänstern. 2.4 gånger pengarna är tok för bra. Men Mona är tok för dålig så man får väl vara lite försiktig.
__________________
Att tala är silver, att tiga(och lyssna!) är guld.
Att samtala är platina.
Kors i taket är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2010-07-08, 15:05   #26
 
Frikeers avatar
 
Reg.datum: maj 2010
Inlägg: 158
Sharp$: 64
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Rille Visa inlägg
Om folk ska rösta bort borgarna pga den ekonomiska krisen, kanske dom borde rösta på några som inte förespråkar marknadsekonomin.
Jag vet, inga känslor,men det här måste utredas!

Vi kan inte kalla borgarna marknadsekonomer när de stöder nuvarande vårdsystem som finansieras av staten. Vi kan inte kalla borgarna marknadsekonomer när de inte avvecklar LAS, MBL mm. De kan inte kallas marknadsekonomer när de skryter om att ha varit bidragande faktorer i utvecklingen av ett allmänt skolsystem. Vi kan inte kalla borgarna marknadsekonomer när de stöder ett valutamonopol.
Sen har vi punktskatter, försäkringskassan, enorma bidrag till kultur osv.
Borgarna är precis lika mycket sossar som sossarna Vi kan inte snacka marknadsekonomi när mer än 70% av vår lön går till skatt.

Och det finns mycket mer att ta upp..

Bara ett litet förtydligande Och jag vet att massan inte ser det så men man kan ju alltid försöka utbilda någon
Frikeer är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2010-07-08, 15:30   #27
Moderator
 
RobinDs avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 7 444
Sharp$: 5408

Fotboll 2013
Stats: 306 - 184 - 57
ROI: 104.46%
Vinstprocent: 62.45%

Standard

Ideologi och verklighet är två skilda saker. Även om borgarna ville så skulle de inte kunna avskaffa monopolen helt, reformera vården och skolsystemen, ändra hela skattesystemet osv.

En mandatperiod är kort tid och med för stora ändringar så väcker det bara oposition. Sett över en längre tid så skulle förändringar ske, hur stora är svårt att säga. Men klart är att både vänster och högern drar sig mot mitten för de är fega för att riktigt stå för vad de vill. Framförallt högern tjänar på detta imo.
RobinD är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2010-07-08, 15:51   #28
 
Frikeers avatar
 
Reg.datum: maj 2010
Inlägg: 158
Sharp$: 64
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av RobinD Visa inlägg
Ideologi och verklighet är två skilda saker. Även om borgarna ville så skulle de inte kunna avskaffa monopolen helt, reformera vården och skolsystemen, ändra hela skattesystemet osv.

En mandatperiod är kort tid och med för stora ändringar så väcker det bara oposition. Sett över en längre tid så skulle förändringar ske, hur stora är svårt att säga. Men klart är att både vänster och högern drar sig mot mitten för de är fega för att riktigt stå för vad de vill. Framförallt högern tjänar på detta imo.
Men ändringarna skulle ha börjat. Moderaterna har inte ens mätt upp en ansats..

Väldigt OT: Ofta det finns en Holms-smiley
Frikeer är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2010-07-08, 16:25   #29
Banned
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 1 975
Sharp$: 2021

Allsvenskan 2012
Stats: 2 - 1 - 0
ROI: 146.67%
Vinstprocent: 66.67%

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Kors i taket Visa inlägg
Ni har ett surebet på S V MP @ BWIN 2.4 och Paf på Alliansen @ 1.95 om ni vill.
This bet delivers a profit
Your profit: 7.58 (percentage: 7.58%)

Stake on odd 1: 55.17
Stake on odd 2: 44.83 (81,3% from the stake of odd 1)
Odd 1: 1.95
Odd 2: 2.40
Stake: 100.00

Your profit will be the same for all results
Lemasive är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2010-07-08, 16:35   #30
 
Frikeers avatar
 
Reg.datum: maj 2010
Inlägg: 158
Sharp$: 64
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Lemasive Visa inlägg
This bet delivers a profit
Your profit: 7.58 (percentage: 7.58%)

Stake on odd 1: 55.17
Stake on odd 2: 44.83 (81,3% from the stake of odd 1)
Odd 1: 1.95
Odd 2: 2.40
Stake: 100.00

Your profit will be the same for all results
Synd att man inte vill göra sig av med mycket pengar på så lång tid ^^ Annars skulle man ju lätt öst in en massa pengar där.
Frikeer är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td