![]() |
Hjälp med Past!
Hej har ett litet problem, efter att man kokat pasta, och man väljer att spara det som blivit över, då klibbar det alltid ihop sig, och pastan blir som en äckliga jävla boll nästa gång man ska äta den.....Någon som har tips på hur jag kan göra för att pastan inte ska bli så klibig när jag vill äta den kall dagen efter!?
|
Olivolja el motsvarande
|
Citat:
Funkar också med smör om man nu äter de. |
Tackar gubbar....ska pröva detta!
|
Om pastan klibbar ihop när du har den i kylen eller framme är det ett tydligt bevis på att du överkokar din pasta å det grövsta, du kanske kan testa att koka den lite kortare. Även om jag antar här att du sätter på pastan och kör lite köttbullar i micron och sedan grå och glor på en serie eller snackar lite på msn och sedan ajfan mat var det ja och kommer ut och bara häller av.
Anledningen till att jag säger detta är för att jag åt sådär i flera år, och nu har jag tagit ett aktivt intresse i att äta bra mat på rätt sätt. Det lönar så mycket mer om man gör det rätt från början, speciellt för oss som spenderar mycket tid framför datorn. |
Citat:
|
Man kokar även pasta med salt och en-två dropppar olivolja. Vattnet ska koka häftigt värme 5/6.
När du häller av vattnet så lämnar du lite i botten så blir det kanon. |
En skvätt skånsk akvavit funkar bra, inge kylskåps-klabb och bra smaksättning.
|
Lånar väl denna igen och hör om någon är bra på att göra vitkål och morotssallad?
Ska man strimla vitkålen och koka den lite innan man lägger ihop den med morötterna? |
Citat:
|
Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved