Visa ett inlägg
Gammal 2013-10-15, 11:11   #492
Wagner
 
Wagners avatar
 
Reg.datum: mar 2010
Inlägg: 5 968
Sharp$: 2243
Standard

Jag sätter även en ära i att resa så billigt som möjligt och brukar lyckas ganska bra. Inte konstigare än att jämföra odds innan man spelar. Billig resa i det här fallet betyder samma plan/resmål/hotell som du ändå tänkt dig men till så lågt pris som möjligt.

Trodde det skulle bli problem i höst då priserna legat högt på sensommaren. Trots att vi hade sommar hela september så fanns det knappt några resor till Grekland t ex och det som fanns var verkligen inte rabatterat. Apollo kör ju söndagar och tisdagar och jag hade siktat in mig på tis för att få sova 90 min extra. 12/11 +- en vecka var dom avgångar jag hade satt under lupp. 13200 (för två) den 12:e och lite billigare runt omkring och priserna rörde sig inte ur fläcken.

Men helt plötsligt dök det upp en avgång på torsdag också. Så nu körde dom 3 plan i veckan mot vings 1 och Fritidsresor flyger inte ens till ön. Nåja det var ju tisdagen och 10:00 (perfekt tid) som gällde så jag brydde mig inte så mycket om den där 08:35-avgången. Men hur det än var så klickade jag mig vidare och upptäckte att man kunde flyga på torsdagar för 7 papp jämnt. Visserligen bara på några få utvalda hotell som priset var slashat 40 % men mitt hotell var med där.

Pröjsa 6200 extra bara för att få sova en stund till kändes lite onödigt lyxigt som ni kanske förstår. Varför dom skulle böka in ett plan till i veckan, som dom ändå inte kan fylla, begrep jag aldrig. Bara själva flygstolen kostar mindre än hälften på tor jämfört med tis så det är ingen rabatt som kommit från hotellen själva.

Tidigare reste jag alltid med Ving på måndagar. Ut 08:30 (lite tidigt...) och så hem med vändande plan. Men sen så ändrade dom totalt. Ut blev 16:45 och då är du framme vid hotellet kring midnatt. Fast hemresan var sju resor värre. Man åker hem 08:30!!! och det betyder att man får kliva upp mitt i natten, bussen hämtar väl kvart i sex typ. Förutom det orimliga att komma fram på natten och det än orimligare att kliva upp mitt i natten för att komma hem så blev vistelsen på ön 15 timmar kortare och till samma pris. Själv skulle jag inte ens ställt upp som passagerare om dom bjudit på resan.

Sen ska vi ju sitta på rätt stolar i planet också. Återkommer med det i ett separat inlägg.
__________________
En ROI på 110 och 100 kr insats ger bara hälften så tjock plånbok som vid 102 % i ROI och 1000 per bet
Det värsta är inte att bli limiterad - Det är värre om man inte blir det
Nu även på Twitter
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Wagner är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat