Visa ett inlägg
Gammal 2012-10-09, 20:18   #92
Wagner
 
Wagners avatar
 
Reg.datum: mar 2010
Inlägg: 5 968
Sharp$: 2252
Standard

I allmänhetens tjänst har jag smakat mig igenom några tuber risgrynsgröt. Och överraskande vinnare blev.

Man får ju salta lite och skvätta i mjölk i omgångar under den sakta uppvärmningen. Men det gäller ju all risgrynsgröt annars lär det bli tapetklister.

Ren slump att jag testade Coop:s gröt. Dom sålde kilosrullarna för 5 spänn och det är ju billigare än vad 500 gram kostar.

Äppelmos passar bra till risgrynsgröt, till andra sorter blir det rårörda lingon.

OBS: Det är absolut förbjudet att äta gröt med mjölk i tallriken. Måste man absolut ha mjölk till så häll upp iskall mjölk i ett glas. Men isvatten passar bättre och speciellt till risgrynen som ändå badar i mjölk.

Dricker aldrig mjölk i glas men i tallrik med skivad banan/äppelmos och kokt ägg slinker det ner. Men mjölken måste vara iskall. Både tallrik och mjölken åker in i frysen 30 min före man ska äta.

Kan ni koka ägg förresten? Klart jag kan tänker ni, men jag är inte så säker på det.

Lägg ägget/äggen i kallt vatten och precis när det börjar koka upp lyfter man bort kastrullen från plattan. På med lock och låt det stå i 5:30 minuter. Blir mycket bättre konsistens på både gula och vita än när man kokar på vanligt vis.

Är äggen för små kan tiden bli för lång. Så ge fan i att köpa små ägg som drunknar i äggkoppen. Ica har ägg i 12-pack både mellan och large i samma hög, men till samma pris. Ta large så får ni mer ägg för samma peng. Bäst av allt är att dom är bruna och det är trevligare än vita ägg. Vi äter med ögat också.
__________________
En ROI på 110 och 100 kr insats ger bara hälften så tjock plånbok som vid 102 % i ROI och 1000 per bet
Det värsta är inte att bli limiterad - Det är värre om man inte blir det
Nu även på Twitter
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Wagner är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat