Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2018-11-28, 15:41   #31
 
Reg.datum: nov 2018
Inlägg: 138
Sharp$: 732
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Basse Visa inlägg
Jag spikar Indy Lane. Gör 2 lappar med Uhäst som kompletterande spik. + ett 3 lås
Kör du andelsspel idag basse?
Protesgoran är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-11-28, 16:23   #32
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 5 896
Sharp$: 11970
Standard

Testar Minnestads Ecuador till 18,50 på unibet, form(vann t.o.m bakifrån senast , har haft otur med spåren länge) och inte omöjligt att den kan fronta och därifrån har den väl inte torskat än? Har ju spetsat från sjunde på v75 och är ju rejält startsnabb.

Senast redigerad av mikaels den 2018-11-28 klockan 16:28.
mikaels är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-11-28, 16:28   #33
 
Reg.datum: feb 2014
Inlägg: 822
Sharp$: 475
Standard

Ett skrällbud:

2.Sergie Phefirst - Kevin Oscarsson (Osc Ji)
- Han avslutade mycket bra senast och det var synd att han inte fick vinna. Han har blivit väldigt ivrig i voltstart och därför galopperat en hel del tidigare, men med bilstart är det mycket bättre. Nu känns han väldigt stabil och han kan öppna snabbt när han trampar iväg rätt. Läget är bra och det vore intressant att se honom i ledning. Inga ändringar är aktuella, säger Jim Oscarsson.
MikaF är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-11-28, 16:33   #34
 
Reg.datum: maj 2018
Inlägg: 1 221
Sharp$: 3451
Standard

Dela

Tweeta

Mejla
Idag 13:53 Jens Sjödén
167 kronor. Det var värdet i halvtid av den senaste V86:an efter en favoritbetonad inledning. 1-3-1-2 rankades vinnarna av V86-spelarna.
Men sen smällde det. Surprise Power var spelad till 0,63 procent och är på det den tjugonde mest svårfunna vinnaren i V86-historien, vilken omfattar 2 808 lopp.
Det är skrällarna som styr utdelningen! Utan ytterligare knallar kom åttan att till slut betala 629 426 kronor.
Om favoriten istället vunnit i skrälloppet hade utdelningen landat runt 5 800 kronor…!

Idag är den sista V86:an på länge som vi behöver fundera över om hästarna tävlar på barfotabalans. Nästa gång det blir tillåtet är 6 mars.


V86-1: Autostart, kort distans, sjuhästarslopp
Tio sådana här lopp har avgjorts inom Åbys V86. Hälften av dem har vunnits från toppspåren 4-5.

När 4 Furious Francis vann sitt första lopp för snart fem år sedan var det med skor på hovarna.
Sedan dess har han segrat ytterligare åtta gånger, samtliga på barfotabalans.
Tio starter med skor på har resulterat i en andraplats som bäst – då som 1,40-favorit…

Tipsettan är en utpräglad barfotahäst. Skulle det visa sig att han går med skor, blir det ingen spik på Tillsammans-systemet.
Men här är han bästa hästen och gör första starten i ny regi. Från gynnsamt spår tar han ledningen och körs säkert där, i värsta fall blir det rygg ledaren.

Spelfaktorn är det tal man kan multiplicera spelprocenten med för att få fram segerchansen. För en Ingves-favorit lyder detta tal 1,21.


V86-2: Autostart, medeldistans, hög klass
Nio gånger har favoriten haft ytterspår bakom vingen, 7-8. Bara en av dessa favoriter har lyckats infria.
Normalt är det här en jämn klass. Startspår betyder mycket. 4-5 vinner även om de är lite sämre än de andra och favoriter med ytterspår bakom vingen lever farligt.
Det här är ett för klassen ojämnt lopp. 8 Knifetown Winner blir omgångens största favorit trots svårt utgångsläge. Men motståndet är svagt och han gynnas av att det initiala spetsbudet är en stallkamrat. Favoriter brukar släppas till ledningen oavsett, men nu är spetschansen osedvanligt god. Det stora favoritskapet är befogat.

12 Blue Star Champion (2,9 procent) är bästa hästen och i toppslag. Men som spårlotten utföll, lär favoriten sitta i ledningen medan han själv hamnar sist utvändigt. Då ska det inte gå att vinna.

Andrahandsfavoriten 6 Great King Wine är spektakulärt starttrög. Han har gjort 47 starter men inte nått ledningen en enda gång! Ändå har han vunnit sju lopp, slutat tvåa nio gånger och trea åtta gånger. Det är extraordinärt starka siffror, och vänta bara den dag han når spets... alla hästar höjer sig minst en nivå i den positionen. Kanske nu? Om favoriten galopperar eller blir struken finns en chans, då övriga också är tröga ut.

Spelfaktorn för Nicklas Westerholm lyder 1,75.


V86-3: Autostart, medeldistans, ston i låg klass
Efter en till synes lättlöst inledning kommer ett av omgångens tydliga skrällopp.
Över 2140a vinner favoriterna påfallande sällan på Åby, andrahandarna också. I majoriteten av loppen torskar båda. Det hinner bli fler positionsbyten än över 1640 och då hamnar spelarna offside.
Att det nu är ston och i "lagom" låg klass späder på skrällrisken. Det är lite svårt att se 10 Chili Jordan segra men resten streckar jag!


V86-4: Autostart, medeldistans, treåriga i låg klass. Struken: 7
Solvalla brukar placera sitt öppnaste lopp som V86-4 och statistiken visar att de lyckas. Ibland vinner favoriten, men i en majoritet av omgångarna är vinnaren spelad till ensiffriga procent, ofta inom 1-3.
Den här gången ser det ut som ofta förr. 3 Tinten är en vettig favorit som absolut kan spetsa och sen visa sig bara bäst.
Men det räcker nästan att läsa propositionen: "Treåriga max 75 000 kronor"... Orutinerade hästar som fortfarande utvecklas och som ännu inte visat så mycket.
Även detta är ett lopp med hög skrällpotential och jag helgarderar!
Spelet ligger intressant. Andrahandaren har spår 12 och sedan är ingen spelad mer än till 9,0 procent.

Spelfaktorn för Mattias Djuse lyder 1,49.


V86-5: Spårtrappa, lång distans, mellanklass. Strukna: 1, 10
Sex spårtrappor över lång distans har avgjorts på Åby. Ingen gång har favoriten segrat och bara en gång andrahandaren. 4, 5, 5, 6, 12 och 13 är spåren man segrat från.

Öppet igen! Den långa distansen reducerar skrällchansen, men spelarna brukar ha svårt med de här spårtrapporna. Det gäller speciellt på Åby där det är svårare att räkna på löpningsförloppen. Loppen slutar dock i regel med att bästa hästen vinner, det talar distans och bana för. Denna finns i regel rankad på övre halvan men är långt ifrån alltid favorit.

I botten av strecklistan hittar jag 12 Digital Circle som borde få svårt. Men där finns också 5 Moon's Oki Doki och 6 Capone som efter strykning har de mest gynnsamma spåren. Någon eller båda får en gynnsam, invändig resa i den främre träffen - så avgörande över lång distans, särskilt på Åby där det finns open stretch!
8 Othala återfinns också bland nollprocentarna i botten . 8 är normalt mest framgångsrika spår i spårtrappor, men att ha blivit nedstruken ett snäpp är knappast missgynnsamt.
Jag provar att massgardera igen!

Spelfaktorn för Christoffer Eriksson lyder 1,28.


V86-6: Autostart, medeldistans, fyraåriga i låg klass. Struken: 4
Snarlikt V86-4, men ett år äldre och ett år mer pålitliga hästar. Vidöppet här också, men skrällchansen är lite mindre. Att det saknas en startande betyder också något, lite mer än de flesta tror.
Två hästar är spelade inom 0-1 procent. 8 Johnny Flame är underskattad för att han är utländsk samt kraftigt gynnad av nedstrykning.
11 Chocoboy tog en favoritseger i breddlopp näst senast, men nu är det bakspår på V86 och han har tidigare inte räckt i klassen.
Jag massgarderar här också!

Spelfaktorn för Per Lennartsson lyder 0,91.


V86-7: Autostart, kort distans, ston i hög klass. Struken: 7
5/1640a är bäst även på Åby. 18 procent av loppen vinns därifrån. Därefter följer övriga toppspår, 2 och 4, som tillsammans tar hem 24 procent av loppen.
33 procent av segrarna tas från ledningen.

11 Stonewashed Diamant är, med bred marginal, bästa hästen. På Åby vinner bästa hästen oftare än på andra banor. Senast var hon urstark trea i bronsdivisionen efter tung löpning. Nu är hon tillbaka mot bara ston. Tipsettan blir tydlig.

2 Una Blessed (29 procent) och 3 Stella Newmen (19 procent) möttes senast. Den senare fick luckan för sent så den förra vann. Nu går loppet på Åby. Där är risken att sitta fast mindre. Stella ska vara favorit i en head-to-head dessa emellan.
Dock, en faktor de flesta spelare inte reflekterar över: Spår 3 är avsevärt sämre än omkringliggande 2, 4, 5. Man får ofta en dålig start då man tvingas inleda i tredjespår. Det är inte alltid så lätt att komma ner. I slutändan hamnar man inte sällan långt bak utvändigt.

Spelfaktorn för PU lyder 0,88.


V86-8: Autostart, medeldistans, mellanklass
Nurmos underskattad på Solvalla - hur ofta händer det?
Första tanken efter en genomgång av startlistorna sade att 6 Man at Work hade omgångens bästa segerchans. Men i skrivande stund säger spelet 25 procent och han är bara andrahandare!
Förra starten lär jag minnas i flera år. Trots 12/1640a i Brons på V75 spelades hästen till 2,47-favorit! I samma lopp startade en överkvalificerad Highspirit från framspår. Ur ett spelperspektiv var det nog kollektivets största misstag 2018; året är ju snart slut och man kan börja förbereda en sammanfattning.
Hursomhelst såg Man at Work strålande ut i loppet.
Nu är motståndet många klasser enklare.
Han tävlar på hemmaplan.
Och framför allt: Han tävlar på en mer gynnsam distans, från ett mer gynnsamt spår!
Visst tävlar han mot sig själv, det kan bli galopp igen.
Men nog har han omgångens bästa segerchans...!

Spelfaktorn för Örjan lyder 1,00.


Mitt spel
Jag hade sju spikalternativ förra veckan.
På Tillsammans valde jag till slut att bara spela med en – He’s Marvelous i sista.
Med facit i hand vet jag att jag skulle valt att lita på Lugauer. Han vann med båda sina spikar.
Om jag gjort så, hade jag frigjort 13 440 rader att sprida över återstående sex lopp…!

Självklart är det lätt att i efterhand veta hur man skulle gjort. På förhand finns många valmöjligheter.
I alla fall illustrerar det här hur nära det är mellan succé och fiasko. Nu gav systemet inga pengar alls, med Lugauer-upplägget är det alls inte omöjligt att åttan suttit. Som läsare av bloggen kanske minns, så har omgångens knall Surprise Power varit följehäst här!

Det finns en generell fördel med att välja spikar från samma stall. På grund av fenomenet stallform ökar chansen att den andra spiken vinner, om den första redan gjort det. Och omvänt; om den första underpresterat ska man nog oroa sig lite för den andra…

Min spik He’s Marvelous fick gå utvändigt över lång distans. Trots att han var kapacitetsmässigt överlägsen i fältet, fick han ge sig mot den som smugit med i rygg på ledaren. Ledaren blev trea. Över lång distans är det avgörande att trava på innerspår. Ett klassiskt misstag är att tro att ”bästa hästen” är mer överlägsen än den är.
Det här borde jag förstås tänkt på innan. Jag skulle spikat Lugauers…
För övrigt: Omgångens knall Surprise Power fick luckan från fjärde inner i ett trekilometerslopp...

I efterhand finns ett rätt svar. Nu är det förhand igen:

4 Furious Francis
8 Knifetown Winner
Alla utom 10
Alla
Alla utom 12
Alla utom 11
11 Stonewashed Diamant
6 Man at Work
3 630 kronor

Den här gången är det enklare att bestämma sig, då fyra lopp så uppenbart är i behov av bred gardering medan det finns spikbud i övriga fyra.
Sannolikt är ovanstående snarlikt mitt Tillsammans-system. Men många timmar återstår. Redan är flera strukna, säkert blir det fler och det kan stuva om chanserna vissa gånger.
Och tänk om Furious Francis ska gå med skor...?
I vanlig ordning kan man följa på sidan hur systembygget utvecklar sig.
Lycka till med spelbesluten!

ÄMNEN I ARTIKELN
V86, ÅBY, SOLVALLA, STATISTIK, SPELTIPS
Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.
Jens Sjödén
[email protected]
Dela

Tweeta

Mejla
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
TOBYTYKE (+5), Heppson (+5), Akke (+10), hammering (+10)
vargen77 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-11-28, 16:33   #35
 
TOBYTYKEs avatar
 
Reg.datum: apr 2011
Ort: Göteborg
Inlägg: 1 850
Sharp$: 8037
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av mikaels Visa inlägg
Testar Minnestads Ecuador till 18,50 på unibet, form(vann t.o.m bakifrån senast , har haft otur med spåren länge) och inte omöjligt att den kan fronta och därifrån har den väl inte torskat än? Har ju spetsat från sjunde på v75 och är ju rejält startsnabb.
7 Minnestads Ecuador (Micael Stjernström) vann på ett enkelt sätt senast med krafter kvar men nu har vi fått ett tråkigt läge. Vi kommer inte att ladda från start utan backar och försöker ta dom till slut i stället. Det blir en vanlig vagn, säger Jesper Hedqvist.
TOBYTYKE är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-11-28, 16:44   #36
 
trance_errors avatar
 
Reg.datum: okt 2011
Ort: Stockholm
Inlägg: 6 294
Sharp$: 1089
Standard

Tobytyke vad spikar du?
trance_error är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-11-28, 16:55   #37
 
Reg.datum: jul 2018
Ort: Halland
Inlägg: 6 456
Sharp$: 17399
Standard

Blev lite ändringar mot mina motiveringar på första sidan, valde att spika i sista avdelningen med efter gött snack här i tråden på 2 Indy Lane så fick jag plats med några ytterligare skrällar i andra lopp.

Det är en lapp ihop med ett gäng arbetskollegor...

Avd
1: 2, 3, 4, 6 (7, 1)
2: 8 Knifetown Winner (6, 3)
3: 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 11, 12 (10, 9)
4: 3, 12 (4, 1)
5: 2, 3, 4, 7, 8, 9, 11, 14 (13, 15)
6: 5 Castor Brick (9, 3)
7: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 11 (10, 12)
8: 2 Indy Lane (1, 6)

4x1x9x2x8x1x9x1 = 5184 rader.
5184 x 1 x 0,25 kr = 1 296,00 kr. Avgift 25,00 kr.
Totalt: 1 321,00 kr.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Basse (+5)
viking90 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-11-28, 16:58   #38
 
Reg.datum: aug 2018
Inlägg: 41
Sharp$: 146
Standard

Blev lite kort om ork och tid till att plugga på, men har man byggt ett system så kan man väl lika gärna spela det:

Avd1: 3, 4, 6, 7
Avd2: 8 Knifetown Winner
Avd3: 3, 5, 8, 12
Avd4: 3, 4, 10, 12
Avd5: 7, 9, 5
Avd6: 5 Castor Brick
Avd7: 2 Una Blessed
Avd8: 2 Indy Lane

48 kr
james_bohlinger är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-11-28, 16:59   #39
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 5 896
Sharp$: 11970
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av TOBYTYKE Visa inlägg
7 Minnestads Ecuador (Micael Stjernström) vann på ett enkelt sätt senast med krafter kvar men nu har vi fått ett tråkigt läge. Vi kommer inte att ladda från start utan backar och försöker ta dom till slut i stället. Det blir en vanlig vagn, säger Jesper Hedqvist.
Har läst "neutrala" funderingar från honom, var har du hört att dom inte ska ladda, Kim är ju inte främmande för sånt?
mikaels är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-11-28, 17:25   #40
 
Reg.datum: feb 2014
Inlägg: 822
Sharp$: 475
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av james_bohlinger Visa inlägg
Blev lite kort om ork och tid till att plugga på, men har man byggt ett system så kan man väl lika gärna spela det:

Avd1: 3, 4, 6, 7
Avd2: 8 Knifetown Winner
Avd3: 3, 5, 8, 12
Avd4: 3, 4, 10, 12
Avd5: 7, 9, 5
Avd6: 5 Castor Brick
Avd7: 2 Una Blessed
Avd8: 2 Indy Lane

48 kr
Jag skulle lägga till 5 i första som ett långskott. Har missat potten p.g.a lucka i raden tidigare. Kostar inte många spänn även om kanske ett lyxstreck.
MikaF är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-11-28, 17:41   #41
 
TOBYTYKEs avatar
 
Reg.datum: apr 2011
Ort: Göteborg
Inlägg: 1 850
Sharp$: 8037
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av mikaels Visa inlägg
Har läst "neutrala" funderingar från honom, var har du hört att dom inte ska ladda, Kim är ju inte främmande för sånt?
Aftonbladet intervjuerna
TOBYTYKE är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-11-28, 17:44   #42
 
TOBYTYKEs avatar
 
Reg.datum: apr 2011
Ort: Göteborg
Inlägg: 1 850
Sharp$: 8037
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av trance_error Visa inlägg
Tobytyke vad spikar du?
Tror ja spikar te quiero grif. Tar en längd på 2an släpper ledning och vinner på os, så tänker ja nu sen måste ja ha nån mer spik castor brick kanske, svårt
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
trance_error (+5)
TOBYTYKE är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-11-28, 17:45   #43
 
Reg.datum: feb 2012
Inlägg: 328
Sharp$: 3016
Standard

Förstår inte riktigt hypen på Furious Francis. Strulig häst som jag inte blir riktigt klok på. Ny regi visst, och van med tuff konkurrens, men aldrig vunnit med skor (anmält så nu iaf). Dessutom över 2 år sedan den vann sist. Streckas ej av mig... får se om dumstruten åker på sen.
xanathaar är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-11-28, 17:54   #44
 
AmaerildeRimfrosts avatar
 
Reg.datum: nov 2017
Inlägg: 7 366
Sharp$: 122

AmaerildeRimfrost Expertre
Stats: 70 - 95 - 9
ROI: 101.99%
Vinstprocent: 42.42%

Standard

Una Blessed i sjunde avdelningen borde väl vara helt iskall till den procenten? Visst, Stefan Persson som ska köra Stella Newmen men den kommer ju vinna via Open Stretch om nu loppet blir kört någorlunda som jag tänkt. Stonewashd Diamant är väl annars bästa hästen men bakspår och risk att den kommer tappa alldeles för mycket i sista sväng för att segerstrida.

Övriga har jag dock inte studerat närmare!
AmaerildeRimfrost är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-11-28, 17:58   #45
 
Reg.datum: feb 2014
Inlägg: 822
Sharp$: 475
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av TOBYTYKE Visa inlägg
Tror ja spikar te quiero grif. Tar en längd på 2an släpper ledning och vinner på os, så tänker ja nu sen måste ja ha nån mer spik castor brick kanske, svårt
Tror också en del på Te Quiro. Kusken emot. Veijo är en fantastisk tränare men inte numera lika vass som kusk.
MikaF är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td